.

.

TOTS 21

Imatge d'Hortència Grau. Foto: ICV

Imatge d’Hortència Grau. Foto: ICV

La diputada d’ICV-EUiA Hortènsia Grau reclama al Govern el compliment de les decisions parlamentàries. El 22 de gener la cambra catalana va aprovar una moció d’ICV-EUiA que donava un termini de quinze dies perquè el Govern fes públic el conveni amb La Caixa sobre Barcelona World, i ahir mateix una esmena de la coalició ecosocialista, també aprovada, insistia sobre aquest mateix punt. La Generalitat, però, encara no ha fet res, malgrat que avui acaba el termini.

Grau ja havia demanat aquesta documentació, sense cap resultat, el mes de desembre passat. L’acord del 22 de gener i l’emena d’ahir insten el Govern a fer-la pública “per respecte a les funcions de control del Parlament”, i també en aplicació de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquests dos mandats, aprovats per la cambra, no han obtingut cap resposta per part de l’executiu.

Segons la diputada ecosocialista, “tots els procediments relacionats amb els casinos i els projectes d’edificació de Barcelona World han estat opacs des del primer dia. Si no hi ha res a amagar, això és incomprensible. Però ara, a sobre, s’ignoren dues decisions majoritàries del Parlament de Catalunya. El Govern no es pot fer l’orni davant d’una cosa així”.

Grau ha afegit que “no té cap sentit parlar de transparència si es vulneren els drets dels diputats i les diputades, les mocions parlamentàries i la pròpia llei que regula el capteniment del Govern pel que fa a la informació que s’ha de fer pública”.

Per aquesta raó, ha recordat a la Generalitat que encara és a temps de complir el que s’espera d’ella, però que falten poques hores perquè s’acabi el termini i encara no ho ha fet.