.

Cordero ha estat l’autor de l’1-0. Foto: Nàstic

El Nàstic aquesta vegada sí que aprofita el factor Nou Estadi per derrotar per 2-0 al Numancia, gràcies als gols de Cordero i Tejera en la segona meitat. El triomf permetrà als de Merino abandonar la cua de la classificació i tancar la jornada a tant sols dos punts de la permanència.

Al crit de ‘sí que es pot’ acomiadava el Nou Estadi al Nàstic, després d’haver esclatat d’alegria amb el gol de Tejera al 89. Els grana havien deixat dubtes en una irregular primera meitat, però en la segona han accelerat per no deixar escapar un triomf que canviarà radicalment la visió de la situació. El Nàstic ja no és cuer i es quedarà a dos punts de la permanència.

Cada partit ens deixa una sorpresa pel que fa l’alineació i la d’avui era veure a Luismi de central, en un sistema amb 3-5-2. Tejera, Cordero i Madinda conformaven la medul•lar. El Nàstic apretava en els primers instants i Emaná avisava amb una gran jugada personal, que el feia plantar-se sol davant Aitor, però el seu xut marxava fregant el pal. Era l’única ocasió d’una primera partit desesperant, perquè els de Merino no trobaven el ritme de partit i donaven la sensació d’estar perduts, en part per l’asfixiant pressió dels sorians.

El silenci del Nou Estadi donava pas als primers xiulets d’una afició que no entenia com el seu equip no generava perill i li costava recuperar la pilota. De mica en mica, el Numancia s’anava trobant còmode i era a les acaballes de la primera part, quan Valcarce, en tres ocasions, perdonava la vida a un Nàstic dominat.

I qui perdona sempre acaba encaixant i això és el que passava només arrencar la segona meitat. Una centrada de Lobato la rematava Cordero, de cap, al fons de la xarxa arribant des de la segona línia. El gol revifava al Nàstic, que començava a tenir la pilota amb més criteri, freqüentant la porteria soriana.

Però aquest domini era momentani. Amb el pas dels minuts, el Nàstic anava perdent metres i per moments es trobava tancat a l’àrea. Tot i això, el Numancia tampoc tenia cap ocasió clara. Merino guanyava amb alçada posant al camp a Djetei, Barreiro i Àlex López. El teòric patiment final per un resultat ajustat s’ha convertit en una bogeria col•lectiva amb el gol de Tejera al 89. Un triomf que permet somiar amb la fita de la permanència.

Fitxa tècnica:
Nàstic: Reina, Mossa, Suzuki, Iago, Lobato, Luismi, Tejera, Cordero , Madinda (Djetei 75′), Emaná (Barreiro 62′) i Delgado (Àlex López 79′).

Numancia: Aitor Fernández, Orfila, Dani Clavo, Guitérrez, Ripa (Nacho 71′), Pablo Valcarc (Nieto 71′), De Galarreta, Iñigo Pérez, Mateu, Julio i Jairo (Kike Sola 61′).

Àrbitre: Arias López. Ha amonestat als locals Iago (70′), Cordero (79′) i al visitant Ripa (31′)
Gols: 1-0, Cordero (47′); 2-0, Tejera (89′)

Incidències: Partit corresponent a la 26ena jornada de la Liga 1|2|3 davant 5.577 espectadors.