.

Zozulia, un maldecap per la defensa grana, celebrant el 2-0

El Nàstic ha allargat la nit de Halloween quan menys d’esperava. Inoperant, assèptic, nul en defensa, ha tornat a oferir una mala imatge a Albacete quan amb Quique Martín les coses començaven a canviar. Dos gols en 27 minuts, en un vist i no vist, han acabat amb qualsevol opció de rascar algun punt del Carlos Belmonte. No s’ha vist el Nàstic que el Nou Estadi va celebrar contra l’Oviedo amb una primera part que ha estat de jutjat de guàrdia. A la segona, Becerra salvaria la golejada.

Pitjor no podia començar el Nàstic amb dos gols en contra en menys de mitja hora i un naufragi absolut que recordava altres partits, lluny de la gran imatge oferta contra l’Oviedo. Enrique Martín, el gran protagonista grana la darrera setmana, vivia un tsunami manxec amb uns defenses grana que semblava que no havien sortit del vestidor.

Arrencava intens l’Albacete, amb centrades de Susaeta a l’àrea, que Cadamuro i Albentosa s’encarregaven de desfer. A dalt, el perill era Zozulia, ja ho sabien, a qui mirarien tothom els migcampistes locals. I Zozulia tenia el primer gol al minut 11, retallava dins l’àrea i Becerra salvava el xut amb rosca.

Dominava l’Albacete, que anava ensenyant perillosament les seves armes i al quart d’hora vindria la primera punyalada. Ortuño es desfeia de dos defenses per la dreta, centrava enrere i Albentosa tenia la mala sort d’introduir-se la pilota a la porteria.

Del gol vindria encara una altra ocasió de Zozulia, que d’esquenes dins l’àrea rematava a les mans de Becerra. Navegava el Nàstic i Sebas tenia el 2-0 en un remat creuat que desviava Becerra, l’heroi de la priemra part. Es veia a venir i Zozulia faria un acrobàtic 2-0, amb una xilena molt mal defensada per Cadamuro i Albentosa, que ja en portava dues. Tres minuts després seguiria el festival Zozulia, emb un remat de cap desviat.

Completament noquejat el Nàstic, se succeïen els ocasions locals, amb set xuts en només 27 minuts. Enmig del desori, Zozulia tenia el hat trick en un mà a mà amb Becerra que salvava el porter visitant en una polèmica jugada que podia haver estat penal.

El domini del partit era absolut per part dels manxecs, xocava haver vist un Nàstic hiperactiu en el debut de Martín contra l’Oviedo. Susaeta, Valderrama i i Ortuño es convertien en dos maldecaps construint jugades i buscant Zozulia. Una sensacional contra de llibre acabava amb una altra gran parada de Becerra a xut d’Ortuño.

La primera ocasió grana no arribava fins al minut 43 amb un remat de cap forçat de Javi Márquez, que tenia una bona ocasió al minut següent a centrada de Brugui.

Moure fitxa

Tenia un veritable examen Martín si volia treure algun punt del Carlos Belmonte i havia de moure fitxa el Nàstic, que feia un pas endavant, però seria l’Albacete qui podria marcar el tercer; Ccentrava Tejera i Eugeni rematava de primera rascant el travesser. Reaacionava l’entrenador navarrès i treia pólvora al camp, amb Tete Morente i Manu del Moral. I només tres minuts després feia el tercer canvi, entrant Dumitru i retirant Luis Suárez. Canvi total a la davantera en 17 minuts. No es guardava ni un canvi Martín. Però qui la tindria seria Ortuño, que rematava al pal una centrada franca. Molt havia de canviar l’escenari.

Tractava d’apretar el Nàstic, amb poc temps per intentar rascar un gol que el posés dins el parit, però inevitablement deixava espais lliures a la contra dels manxecs. Un rebuig lliurava la pilota a Brugui, que l’empalmava perquè Tomeu Nadal l’enviés a córner en la millor ocasió grana fins al moment. Del córner sorgiria un remat massa tou d’Albentosa.

Les contres de l’Alba feien pinta de golejada. Zozulia, l’home de la nit, en tenia dues claríssimes consecutives. Ortuño i Zozulia, els grans triomfadors, deixarien el terreny de joc i Manaj, substitut del romanès, tenia el 3-0 en una altra contra. Acabant-se el partit, Becerra tornaria a salvar la golejada, en un remat franc de Manaj.