.

.

TOTS 21

Agents de Mossos i Guàrdia Urbana de Tarragona al barri de la Granja, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

La Guàrdia Urbana de Tarragona, conjuntament amb el cos de Mossos d’Esquadra, recuperen enguany la campanya de seguretat per Nadal, que inicia avui, amb motiu de l’encesa de llums d’aquesta tarda i que s’allargarà fins al proper 9 de gener de 2022, amb motiu de l’inici de rebaixes a molts comerços.

Un any més  compartiran les tasques de vigilància i control, principalment al carrer i als comerços. Així mateix, mantindran el patrullatge durant les activitats de Nadal, per garantir-ne el bon desenvolupament i ajudar a evitar conductes incíviques i antisocials. També es garantirà la disciplina i regulació del trànsit en aquells punts més conflictius per tal d’aconseguir una mobilitat àgil i segura i finalment atendre els requeriments ciutadans d’una manera més ràpida i eficaç sent més presents al carrer.

Aquest dispositiu especial es durà a terme la majoria de dies de la campanya, a excepció només d’algun festiu, i engegarà de dilluns a divendres de 9.30 a 21.30h i els caps de setmana i festius serà de 8 a 22h.

L’any passat, en plena pandèmia, l’activitat comercial va ser menor a la d’altres anys, però enguany, tenint en compte la situació actual i la previsió de millora que fan les autoritats sanitàries, s’espera que l’activitat sigui equiparable a la dels anys prepandèmia.

La campanya es divideix en quatre eixos principals: dispositius de policia de proximitat, dispositius de seguretat ciutadana, dispositius de trànsit i dispositius conjunts i/o coordinats entre les diferents divisions i/o amb el cos de Mossos d’Esquadra.

Divisió de Proximitat: Prioritzarà la realització de patrullatge uniformat a peu de les zones marcades, efectuant contactes amb els comerciants. Es lliuraran tríptics amb consells de seguretat pels comerciants. Es reforçarà la presència en aquells punts i horaris que es consideri necessari. S’inclourà dins la campanya, la presència en aquells actes de l’agenda de ciutat, com l’encesa llums de Nadal, la Fira de Nadal i Artesania, els Pessebres, el Parc Infantil de Nadal, entre d’altres.

Divisió de Seguretat Ciutadana: Realitzaran patrullatge intensiu en vehicle i/o a peu en els horaris i zones marcades, efectuant suport a les unitats de proximitat en cas necessari, procedint a la identificació i escorcoll de persones i/o vehicles sospitosos. Comptaran amb la participació de la Unitat de Delinqüència Urbana.

Divisió de Trànsit: Realitzaran patrullatge intensiu al voltant de les zones comercials amb l’objectiu de millorar la mobilitat, regulant el trànsit en cas necessari per evitar els embussos i denunciant les infraccions que observin en matèria de trànsit. D’altra banda, la Unitat d’Atestats incrementarà els controls preventius de drogo-alcoholèmies, realitzant-los en diferents indrets del terme municipal per tal d’arribar a donar la màxima cobertura en quant al territori.

Redacció