.

.

TOTS 21

La regidora del PSC, Olga González; l'alcalde Enric Grangel; l'alcaldable socialista, Jordi Solé i el secretari de l'agrupació local, Vale Pino. Foto: Tarragona21

La regidora del PSC, Olga González; l’alcalde Enric Grangel; l’alcaldable, Jordi Solé i el secretari de l’agrupació local, Vale Pino. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, assegura que el consistori tancarà amb números positius el 2014 «malgrat el desgovern de Masagué». Així ho ha afirmat el batlle, en l’assemblea pública organitzada pel PSC, enfocada a rendir comptes davant la ciutadania després de mig any d’un govern de concentració amb diverses formacions i que encapçalen ells mateixos.

Grangel, juntament amb el proper alcaldable socialista, Jordi Solé, i la regidora Olga González, han analitzat perquè Torredembarra va viure un dels escenaris polítics més negres de la seva història, el passat 26 de juny, amb la detenció de l’exalcalde Daniel Masagué com a punta de l’iceberg. «Fa dos anys, ja vaig dir que la política que duïa a terme Masagué en aquest Ajuntament ens portaria problemes i el temps m’ha donat la raó», ha etzivat Grangel.

Malgrat «el desgovern de Masagué i que, només entrar a governar, el tresorer ens va alertar que ens encaminàvem a un tancament del 2014 amb 1,5 milions d’euros en números vermells, us puc assegurar que properament anunciarem que l’exercici es tancarà amb un saldo positiu», ha explicat Grangel a la trentena d’assistents a l’assemblea oberta.

Grangel ha seguit carregant contra l’anterior equip de govern que «va obtenir subvencions que no es van destinar al què tocava i per això ens tocarà tornar aquests diners». En concret, ha afegit, es tracta de 2,5 milions d’euros d’un crèdit ICO que el consistori ja mira de renegociar amb l’Estat perquè demori el retorn del préstec sense inflar-ne els interessos.

No obstant, ha vaticinat Grangel, «sigui qui sigui el proper govern de Torredembarra a partir del maig, l’única solució que tindrà és reduir despesa i augmentar els impostos» si vol posar ordre a les finances municipals.

Joan Marc Salvat