.

.

TOTS 21

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha demanat a la Generalitat, a través d’una carta adreçada al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que, com a administració competent en matèria de sanejament, compleixi amb el seu compromís i doti dels suficients recursos per garantir el finançament de l’obra d’endegament i nova canalització del Barranc de Barenys.

Granados reclama la necessitat de dita actuació “per tal d’evitar inundacions amb danys i desperfectes sobre els béns públics i privats”, ja que, en moments de tempestes i forts aiguats, el barranc es veu desbordat, afectant, greument, el Barri de la Salut. Un fet que l’alcalde qualifica com de “realment, desolador”, amb uns efectes que són «inacceptables”, i defineix la situació com “d’impròpia d’un país modern del segle XXI”.

Granados també lamenta que aquest fet “té un impacte negatiu sobre la promoció i el prestigi d’un dels municipis turístics més importants de Catalunya, que tants esforços fa per mantenir el seu litoral en estat òptim”.

Granados assegura que els salouencs, les salouenques i el sector turístic “no tolerarem, per més temps, aquesta situació, quan la nostra aposta de futur passa per reforçar aquells aspectes que ens garanteixin una ciutat sostenible, respectuosa i protectora del medi ambient, i la millora de la qualitat de vida de la seva població i dels seus visitants”, en la qual “ens hi juguem tots els nostres esforços esmerçats i el futur de la economia del nostre municipi”.

Per aquesta raó, Granados exigeix al conseller Damià Calvet, i al vicepresident Pere Aragonès, que assumeixin “la seva responsabilitat i obligacions”, amb una inversió compromesa per la Generalitat, mitjançant conveni signat el març de 2015.