.

.

TOTS 21

El pregó de 'Pitu' Boronat

El pregó de ‘Pitu’ Boronat, responsable d’Afers Exteriors de DOW Tarragona

El pregó, basat en l’evolució de la comunicació humana, donava el tret de sortida oficial a la festa major de Sant Sebastià. Josep Boronat, responsable d’Afers Exteriors de DOW Tarragona, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó d’enguany. L’Oficina d’Atenció Municipal de Puigdelfí va quedar petita per escoltar les paraules d’un pregoner que tot i haver nascut a Reus, és també fill de Perafort i Puigdelfí ja que gràcies a la seva vinculació personal i professional amb el municipi, l’ajuntament va concedir-li el títol de fill adoptiu de Perafort i Puigdelfí l’any 1999.

Precisament, la vinculació personal de Josep Boronat amb el municipi, va servir per arrencar el pregó que va tenir lloc la nit de divendres. Enormement agraït per l’oportunitat de poder obrir la festa major de Sant Sebastià, el pregoner va explicar, als més de cent veïns i veïnes assistents, que els seus vincles personals amb el municipi van iniciar-se de ben petit i que sempre ha volgut mantenir-los perquè «a Perafort i Puigdelfí, s’hi sent molt agust». Josep Boronat, expert en comunicació i relacions externes, va decidir centrar el seu pregó en l’àmbit que millor coneix. Així doncs, el seu discurs es va centrar en com ha anat evolucionant la comunicació humana des de l’època de la prehistòria i fins als moments actuals.

Aquest repàs va finalitzar doncs, en l’ús actual que es fa de les xarxes socials per comunicar-se, un ús que permet que tothom pugui estar connectat amb qualsevol persona i de qualsevol punt del món, amb tan sols un clic. Finalitzada la seva intervenció, Boronat va signar el llibre d’honor del municipi on va destacar que és «un poble que ha sabut fer compatible el passat, present i futur amb dinamisme, empenta i entusiasme». D’altra banda, i en agraïment per la seva intervenció, el pregoner de la festa major de Sant Sebastià va rebre una imatge commemorativa de l’acte de mans de l’alcalde.

Després d’aquest pregó, els assistents van traslladar-se fins al Casal Municipal de Puigdelfí on es va celebrar el tradicional Sopar de Gala. Prop d’un centenar de persones no es van voler perdre aquesta cita anual amb els veïns i veïnes del municipi que va estar amenitzada per l’Orquestra Mario Olivo Duo Tribute.

Els actes amb motiu de la festa major de Sant Sebastià van continuar dissabte. Al matí, un centenar de persones es van tornar a reunir al Casal on van compartir un esmorzar popular amb pa torrat i carn a la brasa. I mentre els grans esmorzaven, els més petits van poder divertir-se amb els inflables i un taller de