.

Els grana, celebrant el quart gol

El Nàstic ja és una altra història. Dos mesos després de l’arribada de Toni Seligrat i netejada la banqueta de ‘pomes podrides’, estabilitzat el sistema, basat en una impecable defensa i un contracop amb extrems i puntes de valor, la fórmula comença a donar fruits. Cins partits sense perdre, dues victòries a casa i tres empats, xifres inversemblants les darreres temporades. El Nàstic, el seu ADN de casa, deixa de moment enrere la crisi amb un doblet d’Oliva i un altra del  retornat Fran Carbia.

El resultat, no obstant això, és enganyós perquè durant trenta minuts de la segona part, els grana han hagut de treure aigua de l’àrea davant un atac i gol constant d’una aragonesos que buscaven l’empat a dos.

Imatge inhabitual del marcador al Nou Estadi

Oliva s’avançava aviat en el marcador, el minut sis, i el Nàstic plantajava un partit a l’ofensiva, sense quarter, amb valentia, força triangulacions, protagonisme per les bandes buscant la centrada. Sensació que l’optimisme recorre les seves venes. Tot i això, el punt de desgràcia s’ha presentat deu minuts després amb un autogol de Rueda que concedia un empat injust als arlequinats. Aquí ha sortit de nou l’ADN grana, que s’ha refet i s’ha tornat a avançar en el marcador. Ha estat Fran Carbia, que tres minuts abans havia substituït un immens Brugui, lesionat de consideració, que ha abandonat el camp entre llàgrimes.

Brugui ha hagut de ser canviar per lesió a la primera part

Acabava una primera part amb els grana havent marcat dos gols, xifra insòlita les darreres temporades, però la segon part viuria un recital d’atacs i domini aragonès perquè Seligrat baixaria enrere la línia de mitjos i la defensa per evitar les passades interiors a Emaná, un veritable perill, que a la primera part ja havia provocat que Bernabé salvés un u contra u. Curtcircuïtades les passades interiors, l’Ebro desplegava un ventall d’opcions a pilota parada que feien mal.

Tres accions seguides de l’Ebro amb un gran Bernabé evitarien l’empat, especialmet un altra mà a mà. Quan més malament ho estava passant el Nàstic, Carbia repetia gol en una contra. Ja era el minut 80 i gairebé matava el partit. Quatre minuts després, Oliva faria el doblet. Una centrada de falta de Carbia la rematava absolutament sol dins l’àrea en una badada monumental d’un Ebro que ja havia abaixat els braçs definitivament.

Fitxa tècnica

Alineacions:

Nàstic: Bernabé, Albarrán, Rodríguez, Rueda, Bonilla, Goldar, Miranda, Brugui (Carbia 31’), Ballesteros (Guiu 85’), Oliva i Martín (Domingo 75’)

CD Ebro: Loscos, Barreda, Aguza, Espín (Andrés 63’), Tiago (Juampa 46’), Parejo, Garrido, Garcia, González, Rubio (Jairo 74’) i Emaná

Gols: 1-0, Oliva (5’); 1-1, Rueda pp (15’); 2-1, Carbia (34’); 3-1, Carbia (80’); 4-1, Oliva (85′)

Àrbitre: Rubén Ruiperez Marín, del comitè territorial de Castella La Manxa

Targetes grogues: Bonilla (51’), Goldar (68’), Espín (23’), Emaná (39’), Aguza (68’), Parejo (83’) i Garcia (89’)

Nou Estadi: 2.715 espectadors