.

Esclat d’eufòria roig-i-negre en acabar el matx. Foto: OK Liga TV

Bargalló fallant una falta directa a falta de sis segons del final de la primera meitat. Càndid Ballart ha estat imponent sota pals.

El Reus Deportiu ha protagonizat aquesta tarda-nit una gesta històrica eliminant el Barça al cinquè i definitiu partit del play off de semifinals de l’OK Lliga, derrotant el gran favorit a casa seva per 3-4 gràcies a un hat trick de Maties Julià i una portentosa actuació del seu porter, Candi. Ha estat d’una autoexigència colosal, un equip que no s’ha rendit mai, ni havent vist com li remuntaven ni com patia targetes blaves. El Liceu, que s’ha desfet del Noia, l’espera a la final.

El marcador s’ha desnivellat als 15 minuts de la primera meitat. Marc Julià ha transformat amb molta classe una falta directa conseqüència de la blava a Matías Pascual, aixecant la bola en el moment just per posar el 0-1 i provocant el deliri en el prop del centenar d’aficionats reusencs presents en territori enemic. El gol ha obligat el Barça a buscar porteria. Primer ràpid i amb nervis, pero poc a poc ha anat ofegant els roig-i-negres i al minut 20 aconseguia la igualada gràcies a un implacable Pau Bargalló. El maxim golejador blaugrana en els play-offs (set gols) s’ho ha fet tot ell. Ha recuperat després d’una errada de Julià, ha jugat per l’esquena de la porteria reusenca com un triller en un vaixell del Mississippi i en un cop final de distinció ha aixecat i impulsat la bola dins la xarxa. Els locals podrien haver capgirat la sèrie quan només faltaven sis segons per arribar al descans. Però la falta directa de Bargalló ha estat rebutjada per un impecable Càndid Ballart.

El jugadors reusencs, celebrant el quart gol

El Reus ha sortit a la represa poruc i els blaugranes en plan imperial. Gràcies en bona part a un Bargalló de premi Oscar al millor protagonista principal. Ha tornat ha agafar la responsabilitat per fer màgia i acabar el truc amb una passada final a Ignacio Alabart per establir el 2-1. Era el minut 28, però només segons abans Ballart havia hagut de rebutjar quatre boles consecutives com si fos l’objectiu d’una ametralladora. De sobte, pero, tot s’ha capgirat. Una jugada plena de rebots i sort ha permès Joan Salvat equilibrar de nou el partit. Era el minut 31. I a partir d’aqui, el partit ha entrat a velocitat de vertígen.

Al minut 34 Bargalló s’encenia de nou per marcar, trencant la defensa reusenca pel mig com si fos de mantega. Ara bé, una blava a Joao Rodriges permetia Marc Julià mostrar tot el seu repertori d’enganys a l’hora de transformar una falta directa. Era el minut 35 i l’encontre estava 3-3. Els homes de Jordi Garcia han sobreviscut a una blava de Julià, que els deixava amb tres homes de camp, i entraven als últims deu minuts amb la cara ben alta. Fins al punt que a falta de 5:46 minuts per al final, Julià s’ha coronat amb una falta directe que ha sabut manejar amb paciència i picardia per obrar el miracle i introduir-la suaument al marc local.

Mentres, Candi esdevenia l’heroi aturant-ho tot. El final era absolutament taquicàrdic, amb un Palau on només se sentia els cants del Reus i un Barça que a 1,11 minuts del final s’arriscava retirant el seu porter.