.

El Nàstic ha perdut el derbi. Foto: Fabian Acidres

El Nàstic cau derrotat per 0-1 davant del Reus en el derbi per culpa d’un gol de Máyor en el minut 90. Els grana han portat el pes del partit gaudint de les millors ocasions, però s’han topat amb un Badia imperial. La derrota deixa als de Merino en zona de descens nou jornades després.

Perdre el derbi en l’últim minut és un cop molt dur de digerir. I més quan el duel era d’urgències per fugir de la zona de descens. I més quan portes tot el pes del partit i gaudeixes de les millors ocasions.  Però el Nàstic s’ha topat amb la barrera defensiva roig-i-negre. Només les internades de Valentín, els detalls d’Emaná i l’empenta de Tejera aconseguien desequilibrar. Badia salvava els mobles al seu equip amb dues parades espectaculars. I Máyor sentenciava a un Nàstic que es torna a complicar la vida. Cau en descens i tocarà tornar a aixecar-se.

Juan Merino apostava pel 4-2-3-1, però amb novetats. Molina formava com a parella de central amb Perone. Bouzón a la banqueta i Suzuki ni tant sols convocat. Zahibo tornava al mig del camp després de complir la sanció, acompanyant a Tejera i Muñiz. L’atac quedava per Emaná, Lobato i Àlex López. Com era de preveure, els grana portarien tot el pes del joc. El Reus a veure-les venir. De fet, els roig-i-negres no remataven entre els tres pals durant tota la primera meitat.

Al Nàstic li costava un món trencar les línies de pressió plantejades per Natxo. Un laberint de cames que només es mostrava infranquejable quan Muñiz i Mossa penetraven per banda esquerre i Gerard feia el propi per la dreta amb tres bones internades que no trobaven rematador. La millor ocasió arribava a la sortida d’un córner. Zahibo rematava lleugerament desviat. Lobato i Tejera també posaven a prova a Badia amb dues rematades sense complicacions. Amb el pas dels minuts, el partit s’anava entrebancant. El Reus buscava les interrupcions i el Nàstic queia en el previsible parany.

Zahibo lluita una pilota. Foto: Fabian Acidres

El Nàstic arrencava la segona meitat més decidit. A més, Merino donava entrada a Jean Luc per un Muñiz de més a menys. Novament, però, la forma en que el Nàstic feia més mal era amb les internades d’un rapidíssim Valentín. El Reus feia la primera aproximació amb una falta servida per Vítor, que Reina refusava de punys. El Nàstic respondria ràpidament amb una rematada de Perone que Badia salvava de manera increïble. Amb el pas dels minuts, l’ordre dels dos equips es trencava. El Reus s’estirava mentre davant d’un Nàstic que ja buscava l’atac directe amb Barreiro sobre el camp. El propi Barreiro reclamaria un penal per unes possibles mans de Melli.

Emaná tenia l’ocasió més clara amb un xut potent que buscava l’escaire, però Badia novament feia una aturada de mèrit per salvar els mobles reusencs. I en el minut 90 arribava el cop. Un ràpid contraatac conduït per Carbia el finalitzava Maýor, batent per sota a Reina. El Nàstic ho intentaria a la desesperada i fins i tot tindria un gol anul·lat en un córner, que no pujaria al marcador.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Mossa, Perone, Xavi Molina, Valentín, Zahibo, Juan Muñiz (Jean Luc 54′), Tejera, Lobato (Jose Carlos 79′), Emaná i Àlex López (Manu Barreiro 69′).

CF Reus:  Badia, Miramon, Olmo, Melli, Benito, Folch, López Garai (Albístegui 56′), Vítor Silva (Carbia 85′), Querol (Jorge Díaz 72′), David Haro i Máyor

Àrbitre: Pizarro Gómez. Ha amonestat al local Zahibo (17′), Perone (41′) i als visitants Olmo (88′).

Gols: 0-1, Máyor (90′)

Incidències: Partit corresponent a la 36ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 12.541 espectadors.