.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, en roda de premsa amb representants de l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat. Foto: ACN

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han perfilat aquest matí el que haurà de ser, abans de finals d’any, l’acord definitiu per a la cessió al consistori de la gestió del Palau d’Esports Catalunya. La ratificació està pendent només de l’estudi dels detalls per part dels serveis tècnics i jurídics de totes dues administracions. L’executiu català es comprometrà també a fer que tant aquest equipament com la resta dels que formen l’Anella Olímpica acollin esdeveniments de ressò internacional i centres de tecnificació esportiva de referència no només municipal sinó en l’àmbit de tota la Catalunya Sud.

Entesa i bon rotllo han presidit la reunió duta a terme a l’ajuntament i que tanca, de la millor forma possible, la utilització futura de les instal·lacions esportives hereves dels Jocs Mediterranis. En absència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per motius familiars, la consellera d’Esports, Elisa Vedrina, ha estat l’encarregada de donar la versió del consistori davant els periodistes. “Junts hem arribat fins aquí i junts seguirem en aquest camí”, afirmava. “Estem doblement satisfets perquè amb la cessió tenim la certesa que el Palau estarà a disposició de l’esport base i dels clubs de la ciutat i perquè tenim el compromís de la Generalitat per dinamitzar l’Anella Olímpica i donar peu a què sigui referència al sud de Catalunya en centres de tecnificació esportiva”. La regidora ha saldat també la disputa sobre qui s’hauria de fer càrrec dels costos de manteniment afirmant que l’assumirà l’ajuntament. “No és cap singularitat”, refermava el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, recordant que aquesta és la pràctica habitual. “La Generalitat no gestiona equipaments, sinó que ho fan els serveis municipals que els acull. I la gestió comporta tant assumir les despeses com els ingressos que en puguin resultar”, detallava.

Pel que fa a l’altre serrell, la despesa per acabar de completar els serveis que hauria de donar el Pavelló, Vedrina assenyalava que “les inquietuds han estat damunt la taula. Sortim de la reunió satisfets i convençuts que estaran reflectides en el conveni final”. En aquest sentit Figueras puntualitzava que “aquest és un Palau que està acabat. A partir d’aquí, per donar-li continuïtat i preveient els usos futurs hem de veure quines instal·lacions fan falta. Ha de ser tota la superfície amb parquet? Sembla que sí. Hi ha d’haver cortines de separació (per fer possible disputar tres partits o modalitats de manera simultània)? Sí. El que farem és quantificar-ho i entre les dues administracions ens hi posarem”.

Imatge de la reunió. Foto: Mauri

Figueras ha estat especialment curós en afirmar que la “singularitat” del Palau i de l’Anella fa que “la Generalitat es vulgui implicar” en la seva promoció. “No es tracta només de donar la clau i ja està, no ens tornarem a veure. Són els equipaments esportius més importants existents al Sud de Catalunya. És un llegat a disposició de la ciutat i de l’esport tarragoní”, ha deixat clar, però afegint de pas que “el govern s’implicarà per posar-los en valor i portar-hi esdeveniments de país, europeus i internacionals. Les dues administracions avançarem juntes per donar-li aquesta singularitat”. Com? “Identificant-los i posant-los a disposició de les federacions pròpies i internacionals i anant més enllà d’esdeveniments esportius, com per exemple dotar-los de programes de tecnificació o de rendiment esportiu. S’haurà d’anar treballant a mesura que el Palau i l’Anella vagin agafant dinàmica”, explicava. De fet, el delegat del govern, Òscar Peris, dibuixava aquesta àrea esportiva com “de les més importants fora de Barcelona” i esperava poder-ho tenir tot lligat de forma que pugui començar a caminar amb l’acord ja vigent “a partir de l’1 de gener”. El que falta encara per concretar és els anys de cessió. “En tot cas serà un període molt llarg”, comentava Figueras.

J.Siré

/* JS para menú plegable móvil Divi */