.

.

TOTS 21

Imatge de la visita institucional que ha fet la consellera de presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, a l’Ajuntament de Tarragona. Foto: Manel R. Granell

La Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona confien que el Palau d’Esports Catalunya pugui tenir un us esportiu a partir de la tardor d’enguany. Així ho han afirmat aquest divendres l’alcalde Pau Ricomà i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha fet una visita institucional a la ciutat. Les dues administracions van informar el març que la fórmula jurídica per desencallar la cessió de l’equipament, que es troba bloquejada des de la seva construcció en motiu dels Jocs Mediterranis del 2018. El conveni que van subscriure aleshores permetia la «regularització juridicopatrimonial» del solar en el qual està construït i de les obres de l’equipament. Un procés que, segons van explicar aleshores, s’allargaria un any.

Ricomà ha afirmat que han «superat tots els esculls jurídics i polítics». «Esperem que a la tardor tingui un us esportiu i que aviat estigui a disposició dels ciutadans de Tarragona», ha afegit. El pavelló actualment s’utilitza com a punt de vacunació massiu del Camp de Tarragona.

L’anunci s’ha fet en el marc de la visita institucional que la consellera de la Presidència ha fet a la ciutat. Primer s’ha reunit amb Ricomà a l’ajuntament i després ho ha fet amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. Ha estat la primera visita de Vilagrà a una diputació. «És una oportunitat per compartir objectius comuns centrats en el món local i la transformació de l’administració, un dels grans reptes de futur immediat», ha destacat Llauradó. En el mateix sentit, la consellera ha destacat que el Govern és «municipalista» i vol estar «al costat de la gent i dels ajuntaments, com l’aliat més fidel del món local».