.

Imatge del primer gol de l’Ibiza, marcat per Davo després de recollir desmarcat entre els centrals granes una passada llarga.

El Nàstic ha perdut la final que disputava aquest migdia a camp de l’Ibiza, i es quedarà sense play-off d’ascens a Segona Divisió A. A la derrota per 4-0 dels granes (que només necessitaven d’un empat per fer els deures) davant el campió indiscutible del grup, ja classificat des de feia setmanes per la tercera i decisiva fase que es jugarà a partir de la setmana vinent a Extremadura, se li ha sumat la combinació més funesta. L’Andorra s’ha imposat a l’Alcoià amb molt de suspens (d’un 0-3 han passat al 2-3 final) i ha descabalgat els tarragonins de la tercera plaça, la que donava peu a continuar viu. Els granes tanquen així la temporada i se’n van de vacances amb el mal regust de boca de fer front al moment decisiu amb un joc desdibuixat, amb la pòlvora mullada i amb la defensa fent aigues en instants clau.

Hi haurà temps per jutjar on es va deixar escapar el passi a terres extremenyes, perquè hi ha partits de l’històric acumulat d’aquesta temporada que resorgiran a la memòria. El problema, però, és que el xoc d’aquest diumenge era suficient per si sol per aconseguir l’objectiu de salvar pantalla. I el Nàstic ha fet figa tot i trobar-se un rival que no s’hi jugava res, amb un plantejament inicial conservador destinat a garantir l’empat que ha saltat pels aires als 26 minuts. Davo transformava el seu primer gol de la matinal aprofitant un rebuig llarg, fent-se invisible per als dos centrals granes i plantant-se sol davant Suárez. Un petit toc de cintura ha estat suficient per poder impulsar la pilota a porteria buida. Cinc minuts més tard un xut d’Oriol des de la frontal enviat a còrner per Parreño ha estat l’única aparició ofensiva dels granes… en tot el partit!

Els locals, que tampoc han fet gran cosa més que fitxar a l’oficina, n’han tingut prou per imposar un estil basat en aprofitar els errors del rival. Amb les bandes inoperats i un Brugui desaparegut (una constant després de la lesió) en el seu darrer matx abans de deixar el club, perquè de renovació no en vol saber res, els granes s’han esvait del camp. Al minut 55 Davo feia el seu segon gol, originat en una patètica sortida de pilota del Nàstic resolta amb un xut ajustat al pal des de dins de l’àrea. El tercer queia al minut 84 (una centrada de Kike López rematada per Rodado), quan Toni Seligrat havia ja canviat les bandes per donar entranda a Amang i Pol Ballesteros. I poc abans del final, Javi Vázquez engaltava una bolea que entrava pel pal del porter. Per llavors les esperances estaven posades en un Alcoià que s’havia posat a un gol de l’empat. Un somni que no s’ha fet realitat.

Toni Seligrat: ‘Si fracàs és pujar a la Pro no vull pensar en què pensa l’entrenador de l’Olot o del Badalona’

En declaracions posteriors al partit, Seligrat ha hagut de fer front a les preguntes sobre la seva continuïtat a la banqueta grana. “És el que menys m’importa. No m’importa si continuo. El que més m’importa és que no es creguin que la temporada només ha estat el partit d’avui”. En aquest sentit el tècnic ha reconegut que “ha estat el pitjor partit de la temporada perquè l’equip, simplement, no ha competit. Avui no hem estat a l’alçada, i s’ha vist un equip molt superior a l’altre. Ho sento molt”, afegia Seligrat, que ha defensat la seva actuació a la banqueta més enllà de la decepció d’aquest diumenge. “Ha estat un any extraordinari, no tot és el que ha passat avui. Els mínims (objectius) els hem aconseguit. Fracàs per a mí? Jo només fracassaré quan no doni tot de la meva part. Si fracàs és pujar a la Pro no vull pensar en què pensa l’entrenador de l’Olot o del Badalona”, etzibava.  En tot cas paga la pena aclarir que els granes es matindran a la tercera competició estatal,per molt que modifiqui la seva denominació.

Alineacions

Ibiza: Parreño; Grima, Goldar, Pardo, Rubén (Orozco, minut 81), Morillas; Javi Pérez (Sibo, minut 67), Rubén, Davo (Kike López, minut 67), Cirio (Javi Vázquez, minut 50); Rodado, Ekain (Batanero, minut 81)

Banqueta: Kellyan (PS), Javi Lara, Javi Vázquez, Pérez, Ilyas, Sibo, Batanero, Kike López, Orozco

Nàstic: Suárez; Albarrán; Rueda; Pol Domingo; Joan Oriol; Fran Miranda (Bonilla, minut 56); Fullana; Tienza; Brugui (Pol Balleteros, minut 65); Carbia (Amang, minut 65); Gerard Oliva (Pedro Martín, 56)

Banqueta: Gonzi (PS), Bonilla, Trilles, Ribelles, Pol Ballesteros, Quintanilla, Pedro, Amang, Lasso

Gols: 1-0, Davo, minut 26; 2-0, Davo, minut 55; 3-0, Rodado, minut 84; 4-0, Javi Vázquez, minut 89.

Targetes grogues: Miranda, minut 35; Sibo, minut 71.