TARRAGONA 21

Pòdium de la Challenge a La Canonja

Pòdium de la Challenge a La Canonja

El castellonenc, Gabriel Hernandez “Jabalí”, ha estat el guanyador de la primera jornada de la 29a Challenge de La Canonja.

El corredor del Manrubia ha guanyat en un sprint dins d’un grup ampli després d’aconseguir neutralitzar una escapada de set corredors ja a l’entrada de La Canonja.

De fet la cursa ha anat llançada des del quilòmetre set quan Marc Almeda dels tarragonins Compak CC Campclar ha llençat el primer atac tímid de la jornada.

La lluita de veritat però ha començat als peus del port de la Batalla a la primera passada quan el grup arribava des de la Selva del Camp. Als 26 quilòmetres, Arnau Solé (Club Team Blue Motors), ha trencat el grup i ha aconseguit coronar la Batalla en solitari puntuant el primer gran premi de la muntanya amb un lleuger avantatge de 10 segons per davant del gran grup després d’haver tingut un avantatge màxima de 29 segons als vint-i-set quilòmetres de cursa. Les rampes de la batalla des de la Selva amb un 11% de desnivell han fet la primera selecció natural d’una jornada que s’ha tallat definitivament a la sortida de Maspujols amb un grup de deu escapats amb representants de tots els equips.

L’escapada ha tingut un màxim avantatge de 32 segons al quilòmetre setanta-cinc de cursa. La poca entesa però entre els escapats ha propiciat que el grup els donés caça a l’entrada de La Canonja, ja quan es veia la meta. Gabriel Hernández ha estat el més ràpid en un esprint amb grup reduït i ha entrat per davant de Jordi Soler (Bicis Esteve) i Joan Font (Avenger Monton). Genis Soriano (Compak Camp Clar) s’ha emportat la Muntanya i el mateix guanyador Gabriel Hernández (Manrubia) la regularitat.

La pròxima i definitiva cursa es disputarà el pròxim dia 21 de febrer.