TOTS 21

Ramon Espadaler, Pere Granados i Lluís Corominas. Foto: Tarragona21

Ramon Espadaler, Pere Granados i Lluís Corominas. Foto: Tarragona21

Sota el nom de ‘Pacte de progrés de Salou’, l’actual alcalde del municipi i candidat a la reelecció ha presentat l’acord a tres bandes amb el qual concorrerà a les municipals del 24 de maig. Un pacte que integren la seva pròpia formació, FUPS, juntament amb Convergència Democràtica i Unió Democràtica. Per segellar la firma de l’acord, Granados ha estat acompanyat del secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, i el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas.

Tant la formació municipalista com la federació nacionalista han argumentat que han fet «sacrificis pel bé de Salou» a l’hora de rubricar l’entesa. En el cas de FUPS, perquè haurà de deixar les sigles a banda a les butlletes electorals. Granados, secretari del partit, concorrerà sota el paraigües de CiU tal i com ell mateix ha explicat. En el cas de CDC i UDC, la passa enrere s’interpreta pel fet de no presentar batalla pel número 1.

La novetat respecte les darreres municipals és, precisament, que aleshores el pacte era únicament entre FUPS i CDC, mentre Unió anava per lliure. Val a dir que les dues regidores democristianes –Martina Fourrier i Núria Buira– han acabat formant part del govern de Granados en la recta final del mandat. I, en certa manera, el pacte signat aquest dijous ja funcionava ‘de facto’.

Lluís Corominas ha titllat l’acord com «històric» i ha reivindicat la figura de Granados: «L’entesa de tres partits està molt bé, però no serviria de res sense un lideratge sòlid». En la mateixa línia s’ha expressat el conseller Ramon Espadaler, que interpreta que els partits han fet «mitja passa enrere per poder-ne fer tres més endavant».

Tant Granados com els seus companys de la federació han coincidit en remarcar la «necessitat d’estabilitat» en uns moments transcendents pel futur econòmic i social del municipi. L’horitzó del BCN World o la reordenació urbanística i ferroviari de Salou i el seu entorn, són projectes cridats a dinamitzar l’economia salouenca. Amb tot, Granados ha reclamat no descuidar la part social del desenvolupament.