.

.

TOTS 21

Una imatge del pessebre monumental del Creixell. Fotos: Cedides

Creixell torna a tenir un pessebre monumental aquestes festes entranyables de Nadal, obra de Francesc Sentís -que és el regidor de Cultura del consistori- i Pere Vivancos, que ha estat inaugurat divendres per l’alcalde del municipi, Jordi Llopart, i el mateix Sentís, que ha destacat la importància de fer viure les nostres tradicions, com la pessebrista. Han estat acompanyats d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Creixell.

Abans d’entrar a veure el pessebre han actuat els nens i nenes de la Coral Infantil de l’escola Les Eres de Creixell, dirigits pel professor de música Jovi Martí i que han interpretat quatre nadales.

A continuació, petits i grans han pogut gaudir d’aquest gran pessebre, que ocupa a totalitat de la sala d’exposicions de Cal Cabaler.

Es tracta duna tradició familiar que Francesc Sentís ha mantingut. Primer va ser el seu pare el que va començar a fer un pessebre monumental, però a casa seva. ‘Tenia molt d’èxit i venia la gent del poble a veure’l’, comenta el Francesc a Tarragona21. La tradició va passar al germà del Francesc, el Carles, que la va mantenir, exposant-se a Cal Cabaler, fins que va morir fa dos anys de manera sobtada, el que va suposar un fort impacte a Creixell.

‘Com a homenatge a ell i també al meu pare vaig decidir continuar amb el pessebre’. I ho fa de la mà d’un col.laborador, Pere Vivancos. L’afició ja l’havia encomanat el seu pare quan els dos germans eren joves. ‘El meu pare havia arribat a fer pessebres de cent metres quadrats de superfície, i d’altres de seixanta’. El que es pot contemplar ara a Cal Cabaler, fins a finals de gener, no fa tant; medeix trenta metres i escaig. ‘Ja no som joves i em costa més fer-lo’, afirma Francesc. La idea, malgrat el pas del temps, és seguir plantant el pessebre l’any vinent.

Més imatges de la jornada: