.

.

TOTS 21

Fran Morancho. Foto: Mont-roig.cat

L’actual alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha pres ja la decisió. Després de temps d’incertesa, finalment ha decidit donar el pas i postular-se per tornar a encapçalar la llista socialista al municipi de cara a les eleccions municipals de l’any vinent, segons ha anunciat a Tarragona21.

Morancho, alcalde en el mandat de 2007-11 i en l’actual, i regidor des de 1999, ha pres la decisió en veure que els grans projectes pels quals havia apostat a Mont-roig del Camp i a Miami Platja finalment han tirat endavant. D’aquests projectes, dos destaquen especialment: la conversió integral de l’avinguda Barcelona (l’N-340) i la reforma de Mas Miró, enllestida en la seva primera fase amb una injecció de mes d’un milió d’euros i preparada per obrir al públic.

La reforma de l’N-340 era una prioritat també del programa socialista i s’ha pogut desllorigar aprofitant la represa de l’antiga llei de barris de la Generalitat, amb la condició que les obres acabin en 2018.

«Em vaig presentar per fer coses, i si les faig i són bones per al municipi, em veig amb força per continuar», ha dit a Tarragona21. «No em presento per què sí, sinó perquè hi ha un projecte al darrere i ara veig que l’hem pogut tirar endavant».

A les dues grans obres cal sumar-hi un reguitzell d’actuacions fetes i altres que estan encaminades, com l’institut de Miami Platja. En aquest darrer apartat figura l’execució de la primera fase del passeig marítim de els cales de Miami, que ja va viure la creació d’un carril bici i reasfaltat del paviment. També es preveu l’inici d’obres de l’espai sòciocultural de Mont-roig. L’Ajuntament està immers en un procés participatiu per veure les necessitats de la població per tal d’omplir de contingut el nou espai sociocultural que és previst construir a Mont-roig, amb un cost aproximat d’un milió d’euros. Fran Morancho va incloure el projecte en un procés de reordenació d’espais públics, el qual també preveu el retorn de l’edifici de l’Ajuntament a la seva antiga seu al centre del poble.

Altres millores han fet referència a les zones verdes, enllumenat públic o la reforma dels camps de futbol de Miami i Mont-roig del Camp.

Morancho destaca del mandat que ara acomplirà tres anys l’entesa que hi ha hagut entre les tres formacions governants i la regidora no adscrita (PSC, IMM, Ara-VX+ i Núria Esquius): «Estem duent a terme allò que vam fixar al pacte de govern». Subratlla especialment l’aprovació i posada en marxa del Pla d’Acció Municipal 2016-19, amb 278 accions previstes.

Llençada l’opció de repetir, serà el PSC qui ho haurà de ratificar. No hi ha en el panorama polític res que faci pensar que no sigui així. Una segona fase serà la llista per a les municipals, un tema «encara aviat per parlar-ne». Morancho voldria que els tres regidors socialistes «repetissin». «Estic molt satisfet de la seva actuació», ha remarcat, però primer caldrà que els regidors es defineixin i escoltar si algú vol postular-se per anar a la llista.

J. Garcia