.

.

TOTS 21

El Mercat Central és aquests dies un eixam de desenes d’operaris (constructors, instal·ladors i empreses de mobiliari d’hoteleria) que treballen per deixar llestes les 40 parades ja adjudicades per Espimsa i l’espai comercial del Mercadona abans del proper 16 de març, data prevista per obrir el recinte als clients.

Ferrando: “No ens sobrarà gaire temps”

Els avenços són evidents, i fins i tot algunes botigues ja tenen penjat el cartell amb el seu nom, però la regidora i presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, admet que “no sobrarà massa temps, sobretot perquè hi ha empreses que estan contractades per posar a punt diverses parades alhora”. Mentre l’entrevistem, els treballadors no paren d’entrar i sortir amb materials, intentant fer-se pas entre la munió de periodistes que hem assistit a la visita d’obres. Tot i la nostra presència les cares són de concentració, i no pas de divertiment.

Obriria amb set parades buides

El Mercat Central obrirà amb set parades buides al pis superior si es manté la data d’inauguració, ja que el procés públic per adjudicar-les encara no haurà acabat el 16 de març. D’altra banda, l’empresa gestora del mercat també està buscant llogaters pels set espais comercials que hi ha disponibles al pis de sota.

La carpa de la plaça Corsini no es reaprofitarà

Ferrando ha assegurat que la carpa que acull el mercat provisional es començarà a desmuntar al voltant del 20 de març, que els treballs es prolongaran durant un mes, i que tindran un cost econòmic de 120.000 euros que, segons indica, ja estava inclòs en el preu de l’obra.

Tot i que en un primer moment l’Ajuntament tenia la intenció de reutilitzar la carpa provisional, després d’analitzar-la els tècnics han considerat que en aquest cas no és viable econòmicament desmuntar-la i tornar-la a muntar. Ferrando assegura que està malmesa i que el cost de desmuntar-la, fer el trasllat pel seu aprofitament i acondicionar-la és d’uns 500.000 euros.

Pel que fa al terra de la plaça Corsini, un cop desmuntada la carpa preveuen posar-hi una fina capa de formigó fins que comencin les obres d’urbanització. També es reforçarà l’enllumenat de forma provisional amb focus al voltant de la plaça. Quan s’inaugurin les obres d’urbanització, es preveu que ho faci amb el carilló ja instal·lat.