TOTS 21

Imatge de la passarel·la de la riera d’Alforja de Cambrils que connecta el barri del Pinaret amb el de Nou Cambrils, trencada per la força de l’aigua. Foto: Eloi Tost

Protecció Civil ha elevat d’alerta a emergència el pla especial d’inundacions, l’Inuncat, davant les «greus» incidències de la llevantada al Camp de Tarragona i al sud de Ponent.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat demana evitar la mobilitat. El fenomen meteorològic afecta diversos punts de Catalunya des de primera hora del matí, però si bé al principi s’ha manifestat especialment en forma de vent, a partir de la tarda ha començat a deixar quantitats de pluja molt pronunciades que han provocat inundacions, talls de carreteres i de línies ferroviàries i prop de 400 serveis dels Bombers. El Camp de Tarragona ha estat una de les zones més afectades, i a ciutats com Cambrils la crescuda de la riera s’ha endut una passera.

També a Cambrils, l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, ha explicat en una entrevista al canal 3/24 que ha calgut evacuar un grup d’escolars que s’estaven en una casa de colònies que s’inundava. Els Bombers els han traslladat a un pavelló municipal.

Mendoza també ha explicat que el poble s’ha quedat sense llum en diverses ocasions, i que des de l’Ajuntament s’ha recomanat no sortir de casa.

A l’Espluga de Francolí, la forta riuada s’hauria endut el celler Rendé Masdéu i el restaurant el Gatim, situats a prop de la llera del riu, així com tres vehicles que han estat empesos per la força de l’aigua. També hi ha hagut danys a Montblanc.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s’indica que fins a les onze de la nit s’han recollit 260 litres de pluja a Prades (Baix Camp) i 307 litres caiguts a Arbolí en tot l’episodi.

També s’explica que aquest dimarts 22 d’octubre és el dia més plujós de la sèrie a dues estacions amb 30 anys de dades, a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), on s’han recollit 166,9 litres, fet que supera els 158,2 del 6 d’agost del 2004, l’anterior màxim, i al Poal (Pla d’Urgell), on s’han recollit els 90,8 litres, més que els 86,8 del 4 de novembre del 1994.