.

.

TOTS 21

Amb el desembarcament a Tarragona, Spin vol consolidar la seva aposta per Espanya com a mercat estratègic a Europa i a nivell global. Foto: Cedida

Spin, la companyia de vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics de Ford Motor Company, iniciarà en les pròximes setmanes la seva activitat a la ciutat de Tarragona, en el que espera sigui «l’enlairament» de la seva implanatació a Espanya, segons afirma en un comunicat de premsa fet públic aquest dijous. .

Spin serà la tercera empresa a operar a la ciutat de Tarragona, després que a finals de gener dues companyies de lloguer de patinets elèctrics —Bird i Reby— li prenguèssin la davantera desplegant un màxim de 1.000 patinets. Cal recordar que la instal·lació dels aparcaments ha anat a càrrec seu. Es tracta d’uns estacionaments que serviran tant per a patinets elèctrics de les companyies, com per als dels particulars, així com per a bicicletes.

Tant els patinets com l’operativa serà neutra en emissions de carboni

«Tant els patinets com tota l’operativa que realitzarà la companyia a Tarragona serà íntegrament neutra en emissions de carboni. Així doncs, l’arribada de la companyia a la ciutat suposarà que no es realitzarà cap mena d’emissió de CO₂ durant tot el seu cicle d’activitat. En aquest sentit, a més de les bateries intercanviables que incorporen els patinets, els vehicles que s’utilitzaran per a reparar o transportar els patinets també seran elèctrics»,assegura la nota.

L’objectiu de Spin a Tarragona «és treballar de la mà de l’Ajuntament de cara a transformar el seu model de mobilitat cap a un model multimodal i saludable que contribueixi a disminuir el trànsit rodat de combustió i beneficiï als veïns», continua.

Filippo Brunelleschi, afirmava que «l’arribada del nostre servei de mobilitat compartida a la ciutat de Tarragona és un punt d’inflexió per a la companyia no sols a Espanya sinó a nivell corporatiu global. La nostra aposta pel mercat espanyol és ferm, ambiciosa i a llarg termini, i volem continuar creixent ràpidament en tot el país». Brunelleschi ha afegit que «La promesa de valor de Spin va més enllà d’oferir un servei de mobilitat elèctrica compartida, sinó que el que volem és ser el catalitzador del canvi en la mobilitat a Espanya i ajudar així a tenir millors ciutats, més sostenibles i saludables i millorar així la vida de les persones».

Spin, tecnologia punta al servei d’una millor mobilitat

Els vehicles de Spin, segons s’argumenta al comunicat, «són els únics disponibles a Espanya a incorporar la més avançada tecnologia en sostenibilitat, autonomia i seguretat. En aquest sentit, la companyia està treballant per a implementar l’última tecnologia: patinets equipats amb assistents de conducció, càmeres i sensors que entenguin en temps real el seu entorn i ajudin a millorar la seguretat i l’experiència de conducció, així com vehicles que permeten la seva gestió remota».

Per a això, «Spin ha impulsat dues aliances internacionals exclusives amb companyies tecnològiques. D’una banda, Spin va anunciar al desembre l’acord amb Drove AI per a la incorporació de l’assistent de conducció, mentre que al gener, Spin va tancar un acord amb l’empresa de programari Tortoise, per al desenvolupament del patinet Spin S-200 que a més de poder ser operat a distància, comptarà amb tres rodes i estarà equipat amb les últimes tecnologies de visió per ordinador, aprenentatge automàtic i robòtic», conclou la nota.

Redacció