.

Una imatge del partit celebrat dijous al Serrallo. Foto: CBT

Des d’un bon començament les sensacions sobre el Serrallo van ser que davant hi havia un equip que no volia cap tipus de sorpresa. L’Actel Força Lleida venia amb la lliçó apresa després de la semifinal de la temporada passada. El control del partit des del salt inicial va ser per l’equip de la Terra Ferma i amb només dos minuts jugats Berni es va veure obligat a demanar el primer temps mort del partit, quan el marcador reflexava un clar 0-6. Defensa tova, mala selecció de tir en atac, eren aspectes a arreglar després del temps mort.

Quatre minuts va trigar l’equip en fer la primers cistella i va ser gràcies a dos tirs lliures d’Orion. L’atac no funcionava això ho va aprofitar l’Actel Força Lleida per obrir la primera bretxa important, 2-13 amb només sis minuts jugats.
Berni va intentar arreglar la situació amb rotacions. Va canviar tot el cinc inicial, però ni amb aquestes aconseguia que l’atac funcionés. Només la intensitat defensiva de l’equip, va fer que poc a poc les diferències es retallessin, arribant al final del primer quart a només cinc punts (10-15).

La tònica del partit no va canviar durant els primers minuts del segon quart. L’atac tarragoní no funcionava. Era un partit amb moltes errades per parts dels dos equips, on Lleida s’anava consolidant dins del partit, navegant sempre sobre els deu punts de diferència. A més a més la lesió de Ali Fraser, afegia un punt més de dificultat per Berni, que perdia ja de forma definitiva per aquest partit un dels seus efectius importants. A la mitja part es va arribar amb el marcador clarament favorable pels visitants, 25-38.
Després del descans el partit no va millorar pel CBT. Les mateixes dificultats ofensives, els mateixos errors, el poc encert en el tir, eren masses facilitats per un Lleida que anava a velocitat de creuer. Les diferències es van anar ampliant, fins i tot sobrepassant els 20 punts de diferència (51-29) a la meitat de tercer quart. Semblava que el partit estava del tot sentenciat, però l’equip després d’un temps mort de Berni, va reaccionar. Poc a poc es va anar entonant en atac, aconseguint, després dos triples seguits de Miquel Salvó, posar la diferència en només 9 punts (47-56).
Als deu darrers minuts es va entrar amb una diferència de 9 punts (51-60). Els primer minuts del darrer quart havien de ser decisius. Gràcies al gran treball defensiu dels blaus, les diferències es van escurçar fins arribar al 58-63 a falta de sis minuts pel final. Encara hi havia partit.
Després d’un temps mort de Joaquim Prado, Lleida va tornar a agafar oxigen, tornant la diferència al electrònic per sobre dels deu punts (60-71). L’equip va intentar l’ultim esforç, però Lleida no es va deixar sorprendre, aconseguint agafar una bona renda 11 punts (68-79) pel partit de tornada que es jugarà el diumenge a terres lleidatanes.