.

Simulació de com quedarà el carrer Canyelles un cop remodelat. Foto: Ajuntament

El Grup Municipal Socialista ha mostrat aquest dijous el seu rebuig i la seva inquietud davant “la tala indiscriminada d’arbres” per la remodelació del carrer Canyelles. “És indignant que alguns dels arbres amb més història d’aquesta ciutat no es poguessin conservar per la peatonalització d’un carrer. Per construir no cal destruir”, denuncia el conseller Mario Soler.

Segons el PSC, aquests oms s’haurien d’haver integrat amb la reforma del carrer Canyelles i no eliminar-los indiscriminadament. “Mentre en altres ciutats aposten per integrar l’arbrat existent amb el desenvolupament de l’estructura urbana, aquí davant el mínim problema ho solucionem tallant pel dret. Considerem que aquesta manera d’actuar és errònia i no correspon a uns criteris mínims de sostenibilitat”, critica Soler.

Pel PSC, tot plegat és una mostra més “d’un govern incapaç de fer front a les necessitats d’aquesta ciutat. Els arbres compleixen, a més de la funció merament ornamental dels nostres carrers i jardins, una funció de captura d’elements contaminants com el CO2 o la generació d’oxigen”. Soler recorda que no és la primera vegada que per remodelar una zona de Tarragona, opten per la cultura de la tala desmesurada d’arbres, en comptes de buscar solucions com el trasplantament dels exemplars al viver municipal. “Aquest govern té un concepte erroni de canviar la ciutat i molt poca consciència ecològica. Per peatonalitzar un carrer és inacceptable talar arbres; per habilitar les parades de bus de l’Avinguda Roma no cal tallar pins, o per fer un carril bici no cal fer desaparèixer els espais verds de la nostra ciutat”.

Resposta de la conselleria de Parcs i Jardins

Per la seva banda, la conselleria de Parcs i Jardins ha respost amb una nota de premsa en resposta a les crítiques. En el comunicat s’assegura que “els oms que hi havia en aquest carrer, plantats fa molts anys, son una espècie molt frondosa i que necessitava molt d’espai per desenvolupar-se”. A més, la proximitat de les façanes “obligava a realitzar podes molt dràstiques, fet que malmetia el seu estat i li causava podridures internes i fongs. Per tot això, podia existir un perill de caiguda de branques, fruit de l’afebliment de l’estructura de l’arbre”.

El comunicat assegura que “replantar els arbres no és possible perquè estaven malalts i difícilment haguessin sobreviscut, ja que podem dir que havien complert la seva vida útil. Després de les obres, es procedirà a la substitució de nous elements naturals, amb rec tele-gestionat que permetrà un millor control de la despesa d’aigua incorporat en l’obra” En total “seran més de quinze espècies diferents, idònies per l’espai, que aguanten la sequera, generant ombra i amb un alt valor ornamental. Seran arbres com til·lers, troanes i pruneres bordes; arbusts i plantes herbàcies com la gallàrdia, seneci, begònies i gazànies, entre d’altres; així com també elements florals i entapissats, tipus festuques i poes”.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */