.

.

TOTS 21

Begoña Floria, tinent d’alcalde de mobilitat a Tarragona

En una tertúlia a Tarragona Ràdio, la tinent d’alcalde de mobilitat Begoña Floria (PSC) ha respost al líder dels populars de Tarragona, Alejandro Fernández, afirmant que la proposta de baixar preus als aparcaments de Tarragona i establir una tarifa plana com a Reus “és molt graciosa”. En la tertúlia, a part de la tinent d’alcalde han participat l’Arga Sentís, d’ICV-EUiA, i el Josep Acero, del PP.

Segons la tinent d’alcalde de mobilitat ara és inviable plantejar una baixada de preus als aparcaments municipals degut a que «hi ha molt de dèficit per l’herència de les obres del pàrquing intel·ligent de Jaume I».

Aquest havia de ser un aparcament revolucionari per la tecnologia ‘smart’ però ha acabat resultant un problema urbanístic, econòmic i judicial pels tarragonins. La despesa acumulada d’aquest pàrquing és de prop de 30 milions d’euros, dels quals “s’han de pagar 1 milió d’euros cada any”.

Begoña Floria ha comentat que mirant l’estudi presentat per la Cambra de Comerç, Tarragona és la segona ciutat més barata en preu de pàrquings i que “és veritat que Reus és més barat, però és perquè no tenen superfície per aparcar, ni zona blanca, ni blava, ni res”. A part d’aquest motiu, la tinent d’alcalde ha afegit que Reus ha tingut durant molts anys un govern d’esquerres amb les empreses públiques sanejades, “cosa que els permet tenir aparcaments sense hipoteques, no com nosaltres”. A més, Floria ha acusat al PP que aquesta proposta té “segones intencions perquè els populars volen acabar privatitzant els aparcaments municipals”.

En canvi, la líder d’ICV-EUia a Tarragona, Arga Sentís, no creu que els populars tinguin cap intencionalitat sinó que “és fruit de la pròpia improvisació de mesures populistes del PP sense racionalitat”. Sentís ha defensat la creació d’un pla de mobilitat, on a part dels aparcaments, s’incloguin mesures  pel transport públic i el transport a peu. A més, la d’Iniciativa ha afegit que “a l’estudi de la cambra de comerç li falten dades”. La líder dels verds ha acabat demanant explicacions a l’Alejandro Fernández sobre “què deixarà de pagar al abaratir costos dels aparcaments”.

Per part dels populars de Tarragona, Josep Acero ha recriminat a Floria i Sentís en la tertúlia matinal de Tarragona Ràdio que “deixin de banda el discurs de la por” ja que “últimament s’han aprovat mocions per no privatitzar empreses públiques”. Acero ha demanat intentar seguir el model de preus de la ciutat veïna fent diàleg amb l’Ajuntament de Tarragona per “mirar un canvi en la política d’aparcaments, fer un pas endavant i potenciar Tarragona”.

En resposta a Josep Acero, la tinent d’alcalde de mobilitat ha afegit que si fos comerciant de Reus els hi enviaria un pernil “per la bona promoció que esteu fent de Reus perquè la gent compri allà durant la campanya de Nadal”. Floria ha fet aquest mateix comentari al seu compte de Twitter.

Twit de la Begoña Floria