TARRAGONA 21

Avinguda Riu Segre  Foto:Tarragona.cat

Avinguda Riu Segre Foto:Tarragona.cat

La portaveu del Govern Municipal, Begoña Floria, ha passat balanç al darrer mandat de Ballesteros.
Floria que ha dit que s’han complert el 92% dels punts presentats en el programa electoral de l’alcalde, ha volgut destacar també les dificultats econòmiques que s’han trobat, a causa de la conjuntura econòmica global.
La portaveu de l’equip de govern ha volgut deixar clar que hem fet polítiques per les persones més enllà del totxo.
La Rambla de Ponent o les escales mecàniques del Palau de Congressos o de Zamenhof són dos dels clars exemples, segons la portaveu socialista, de la millora de les infraestructures pels ciutadans.
Els dos casos han servit per unir i dinamitzar diferents parts de la ciutat.
Floria ha deixat clar que l’equip de Govern ha deixat també projectes pendents com el Mercat Central, el Banc d’Espanya o el pal d’Accessibilitat de la ciutat.
La memòria presentada s’ha vertebrat en quatre àmbits diferenciats: Les persones, l’educació i cultura, espais públics i economia.
Begoña Floria ha volgut començar la seva exposició recordant que han estat els pitjors anys de la democràcia en l’àmbit econòmic i hem fet front com a govern a una situació econòmica difícil. Ens han delegat als Ajuntaments des d’altres administracions competències compartides fins ara i hem arribat a tenir 15M d’Euros que ens devia la Generalitat. Ara freguem els 2M de deute pendent encara del Govern català.
Les polítiques d’igualtat o les prestacions socials d’urgència que han augmentat dels 35.668 euros l’any 2007 als 617.013 euros aquest darrer 2014, són dels factors positius que ha volgut destacar Floria en el repàs del darrer mandat de Ballesteros.
Una Floria que ha mirat al passat per a donar un cop d’ull en l’àmbit polític a la governabilitat de l’Ajuntament. La portaveu de l’equip de Govern ha remarcat el tarannà dialogant de Ballesteros que ha servit per crear estabilitat a l’Ajuntament tarragoní en un govern en minoria.
Els Jocs Mediterranis i l’aposta clar aper aquests de cara a l’any 2017 han vertebrat també bona part d’un mandat marcat per l’austeritat i les retallades.