.

Luismi, Perone, Emaná i Barreiro s’han convertit en peces clau. Foto: Nàstic

Els quatre fitxatges d’hivern efectuats pel Nàstic estan rendint a un nivell notable i amb protagonisme total en l’equip. Des de la seva arribada, Bruno Perone, Luismi, Achille Emaná i Manu Barreiro han aportat qualitat, competència i a més gols, perquè tots quatre han aconseguit veure ja porta. Tots ells, decisius.

Quan un club acudeix al mercat d’hivern sempre ho fa amb certs interrogants del que es trobarà i quin rendiment pot oferir. Els moviments solen ser de jugadors amb poc protagonisme als seus clubs. I això és sinònim d’inactivitat. El percentatge d’error acostuma a ser alt, però en les darreres temporades, el Nàstic ha encertat plenament en els moviments efectuats. De moment, l’encert és del 100% sobre els quatre futbolistes que van arribar a Tarragona per reforçar l’equip amb la missió d’aconseguir la salvació.

Entre tots quatre sumen 2.144 minuts. Els que més minuts han disputat han estat Achille Emaná i Luismi, amb 637. El davanter camerunès ha participat en els nou partits des de l’obertura del mercat d’hivern, vuit d’ells com a titular. Luismi n’havia jugat vuit, tots ells com a titular fins que va caure lesionat la passada setmana a Saragossa. Fins llavors, només havia estat substituït davant del Llevant.

El central Bruno Perone ha gaudit de 630 minuts repartits en set partits. I sempre com a titular. Només ha estat absent en dos encontres, per culpa d’una lesió. I sens dubte, el futbolista qui menys minuts ha tingut ha estat el davanter Manu Barreiro, amb 240 minuts. Si bé va debutar com a titular contra el Tenerife, el gallec ha anat perdent protagonisme. Merino l’ha utilitzat en vuit encontres, però només tres com a titular.

Això pel que fa els minuts de joc, però els fitxatges d’hivern també han rendit de cara a porta. El primer en obrir la llauna va ser Luismi en l’empat a un contra l’UCAM. El migcentre va anotar el 0-1, en el darrer encontre de la 1a volta. En la jornada següent, va ser Emaná qui anotava l’empat a dos a l’Anxo Carro contra el Lugo. Un gol que serviria per iniciar la remuntada, que acabaria amb la primera victòria de l’era Merino.

I que dir de les dianes anotades per Bruno Perone i Manu Barreiro el passat diumenge contra el Córdoba. El gol del central servia per igualar el partit. I el de Barreiro…tots recordeu encara la bogeria que us va provocar el gol de la victòria i el que ha significat.