.

.

TOTS 21

La investigació s’ha obert arran la denúncia d’una entitat ecologista, Foto: ACN

Fiscalia investiga els incidents i avaries que s’han produït a la central nuclear de Vandellòs II durant els últims mesos i que l’haurien portat a operar de forma poc segura, segons ha avançat ‘Diari de Tarragona’ i han confirmat fonts judicials a l’ACN.

La investigació s’ha obert arran la denúncia d’una entitat ecologista, segons la qual la planta atòmica va operar durant almenys dos setmanes sense complir els requisits de seguretat exigibles i al marge de la normativa arran de dos fuites en la barrera de pressió.

Aquesta situació tindria com a punt de partida el passat 13 de febrer. Segons els denunciants, la central es va aturar el 2 de març per localitzar un degoteig d’aigua del circuit de refrigeració i descartar una possible fuita a la barrera de pressió. Addueixen que l’envelliment dels elements de la central posa en perill la seguretat de les instal·lacions i acusen els responsables de la nuclear d'»irregularitats» en la seva gestió a més d’oferir informació esbiaixada i parcial sobre els incidents.

ACN