.

.

TOTS 21

 Els fets van passar el 31 de gener al vespre en l’interior d’un autobús municipal de Tarragona de la línia 6. Foto: Eloi Tost

La fiscalia demana 5 anys de presó i 1.800 euros de multa a dos joves de 18 i 19 anys acusats d’agredir un inspector de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona que els havia fet baixar d’un bus per no dur la mascareta i molestar la resta d’usuaris. Els fets van passar el 31 de gener al vespre quan, després de ser expulsats, els dos individus van seguir l’empleat cap al seu vehicle mentre deien expressions com ara “soc colombià i a la meva terra per això que has fet ja estaries mort” i li alçaven el puny “amb l’ànim d’acoquinar-lo”. Finalment, els processats van clavar-li diversos cops i van deixar-lo semi inconscient a terra. El ministeri fiscal planteja substituir la pena de presó per l’expulsió del país durant 7 anys.

Cap a les 19:40 hores els dos nois viatjaven a bord d’un autobús de la línia 6 en direcció a Sant Pere i Sant Pau i mostraven, en tot moment, una actitud irrespectuosa cap a la resta de passatgers, segons la fiscalia. Atès que feien cas omís dels seus requeriments, la conductora va trucar a l’EMT i l’empresa va indicar-li que aturés l’autobús a la parada més pròxima.

Aleshores, un inspector de la companyia es va adreçar fins a la parada de la Muntanyeta i va demanar als acusats que baixessin de l’autobús. Els nois, presumptament ebris segons va informar l’Ajuntament, van seguir l’inspector mentre l’home caminava cap al cotxe i, en un moment donat, el van colpejar i el van deixar gairebé inconscient.

Els dos joves van fugir del lloc però quatre dies més tard la Guàrdia Urbana els va poder arrestar gràcies a la col·laboració del personal de la companyia i ciutadans anònims. De la seva banda, l’home va patir un trau a la cella que va requerir de tres punts de sutura, va perdre un incisiu i va estar gairebé dues setmanes de baixa.

La fiscalia acusa els dos joves d’un delicte de lesions amb deformitat pel qual demana 5 anys de presó i d’un delicte lleu d’amenaces pel qual demana tres mesos de multa amb una quota diària de 20 euros. Atès que els dos processats són estrangers, la fiscalia planteja que se substitueixi la pena privativa de llibertat per l’expulsió del país durant 7 anys.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita que els nois indemnitzin l’inspector amb 980 euros per les lesions, amb 2.000 euros per les seqüeles i en l’import que es determini en execució de sentència per l’implant de la peça dental. A més, també demana que paguin les costes processals a mitges. El judici es farà properament a l’Audiència de Tarragona.

Roger Segura