.

Dos grans concerts de la JOFICAT – Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya – han posat el punt final, aquest cap de setmana, a la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada.

El primer d’aquests concerts va tenir lloc dissabte 12 d’agost en el emblemàtic Parc Samà, en un entorn de gran bellesa i singularitat. El segon, es va escoltar ahir diumenge, 13 d’agost, a la plaça de les Comunitats de Salou, envoltat de mar, platja i sol.

Tots dos concerts van brillar per la gran afluència de públic que va gaudir amb la proposta de bossa nova, tangos i conegudes melodies i bandes sonores, tals com ‘Por una Cabeza’ del famós Carlos Gardel, o el tango de ‘Roxanne’ de Sting. Una música propera que va emocionar als assistents i fou recompensada amb grans aplaudiments i ovacions.

Conclou, així, un original Festival que es va iniciar el passat 8 de juliol a Salou, sota la direcció del prestigiós pianista i director d’orquestra Melani Mestre, amb l’objectiu de promoure i divulgar la Música Clàssica a la Costa Daurada més enllà dels epicentres turístics. I en aquest sentit, el Festival ha aconseguit la participació d’alguns dels més importants municipis de la costa i d’interior, com són Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Cambrils i Salou. El Festival ha creat una singular ruta de concerts que han permès descobrir tant la música, com pobles i viles emblemàtiques del Tarragonès, molts cops alienes a aquest tipus d’activitats. Aquesta xarxa musical ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments implicats, que han valorat molt positivament aquesta iniciativa.

Les joves promeses emocionen al públic

La participació de la JOFICAT – Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya, protagonista d’alguns dels concerts més multitudinaris, ha fet assolir al festival el seu objectiu de formació i divulgació. El grup de nois i noies integrants d’aquesta formació han pogut veure acomplert el seu somni de interpretar en una gran orquestra i per a grans públics, com a part del seu aprenentatge. Aquest foment vers als joves, ha estat, sense dubte, la part del Festival que més ha emocionat al públic, que ha pogut gaudir de joves promeses que treballen amb vocació i esforç el seu talent.

D’altra banda, grans músics consolidats, com la violoncel·lista Svetlana Tovstuhka, l’arpista Laia Berberà, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, o les formacions Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio i ClassicJazz Quartet, han fet vibrar al públic amb les seves propostes, moltes de les quals incloïen la interpretació d’obres de compositors catalans, un altre dels objectius divulgatius del Festival

El Festival conclou amb més de 40 concerts realitzats a més de 9 municipis durant 5 setmanes, tot un èxit organitzatiu i de participació que ja pensa en la seva segona edició.