.

La directora de la pel·lícula ‘Barcelona 1714’, Anna Maria Bofarull. Foto: ACN

La selecció oficial del Festival Internacional de Cinema en Català – Costa Daurada, el FIC-CAT 2020, comptarà amb 65 produccions. L’organització manté la previsió de celebrar la 13a edició del 26 de setembre al 3 d’octubre a Roda de Berà (Tarragonès) de forma presencial i seguint les mesures vigents. Inicialment estava previst del 6 al 13 de juny. El concurs contempla les categories llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i treballs realitzats per centres educatius. La gran pantalla instal·lada al Casino Municipal projectar 8 llargmetratges, 6 documentals, 22 curtmetratges, 11 videoclips i 18 treballs de centres educatius. En aquesta edició, el FIC-CAT disposarà de més estrenes que mai.

Sis dels vuit llargmetratges s’estrenaran en el marc del festival, així com sis documentals i vuit curts. L’organització destaca la qualitat de les produccions rebudes i el fet que, de totes les obres, deu són coproduïdes o amb participació de TVC.

D’entre els llargmetratges destaquen les estrenes de ‘La dona il·legal’, de Ramon Térmens; ‘La mort de Guillem’, de Carlos Marqués-Marcet; ‘L’ofrena’, de Ventura Durall; ‘Coses a fer abans de morir’, de Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens; ‘Terra de Telers’, de Joan Frank Charansonnet, i ‘Tocats pel foc’, de Santi Lapeira.

Pel que fa als documentals, s’estrenaran al festival ‘Catalunya Nord, la llengua enyorada’, d’Eugeni Casanova i David Valls; ‘El cinema que no veiem’, de Marc Fàbregas; ‘El que fa segur el camí’, de Guiu Vallvé, Jana Vallvé i Clara Vallvé; ‘Ernest Lluch, lliure i atrevit’, de Josep Morell i Jordi Vilar; ‘Generació Kibbutz’, d’Albert Abril, i ‘Raimon Panikkar, entre Orient i Occident’, de Carlota Casas.

La majoria de treballs seleccionats provenen de Barcelona i la seva àrea metropolitana, mentre que deu produccions optaran al premi Comarques Tarragonines, a més de les seves respectives categories. Hi ha cinc produccions del País Valencià, tres de les Illes Balears i una de la Catalunya Nord.

A més, caldrà afegir les produccions de la categoria Jove 48 hores, que obrirà inscripcions per participar-hi el 6 de juliol. El calendari de la programació es farà públic més endavant, mentre que les obres guanyadores es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el dissabte 3 d’octubre.

Tot i la situació actual de crisi sanitària, el Festival Internacional de Cinema en Català continua endavant i és “un dels pocs festivals del país que ha optat per celebrar de forma presencial la que serà la 13a edició”, segons l’organització. El FIC-CAT treballa “perquè la celebració disposi de totes les mesures higièniques, distàncies socials i protocols de seguretat que en aquell moment estiguin vigents”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */