TOTS 21

Foto de família dels participats a la Festa per Tothom.Foto: Mauri

La Penya Festa per Tothom, que així es fan dir els 400 membres del col·lectiu de discapacitats i voluntaris tarragonins que poden gaudir de les festes de Santa Tecla, estan d’enhorabona.

Primer, perquè avui ha arrencat la seva festa amb un acte mutitudinari al Balcó del Mediterrani i una posterior jornada lúdica a PortAventura. Però el segon motiu és que l’any vinent estrenaran un gegant adaptat als discapacitats.

Durant la presentació dels actes del Festa per Tothom per Santa Tecla s’ha fet un reconeixement especial a Eloi Moreno, el primer judoka català amb síndrome de Dow que ha aconseguit ser cinturó negre. A la festa hi ha assistit l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos; el director general de Dow Chemical a Espanya i Portugal, Anton Valero i el director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol.

El judoka Eloi Moreno, rebent el reconeixement públic. Foto: Tarragona21

El programa Festa per a Tothom té com a principal objectiu «contribuir a la visualització de la discapacitat i facilitar la participació dels diferents col·lectius de la ciutat en la festa. Aquesta és una edició especial per quant celebrem 50 anys de presència a Tarragona i avui dedicarem la jornada a una activitat a PortAventura», destacava Jaume Sariol. «Per nosaltres, és un orgull col·laborar en aquestes activitats que suposen fomentar la inclusió». Al seu torn, Anton Valero, celebrava «l’èxit que cada any té el Festa per Tothom, que es basa en els valors que transmet DOW».

Per la seva part, l’alcalde subratllava que el Festa per Tothom implica «un moment d’inclusió, de justícia social i de solidaritat».

La companyia DOW viurà una Festa per Tothom especial perquè celebra 50 anys de presència a Tarragona i 17 de suport al programa dels discapacitats, format per un equip de persones que adopta el format de penya festiva i que compta amb transport adaptat, servei d’interpretació de llengua de signes i facilitats d’accessibilitat, promovent la participació en un seguit d’actes. Així, assistiran a la Santa Tecla petita; al Pregó de Festes que serà interpretat en el llenguatge de signes i també presenciaran la Processó del braç de Santa Tecla i el castell de focs, entre d’altres actes festius.

Tarragona tindrà un gegant adaptat als discapacitats, com aquest, vingut de Premià de Mar. Foto: Tarragona21

Unes 400 persones, entre voluntaris i persones amb capacitats diferents, aniran rotant en els diferents actes de Santa Tecla.

L’acte d’avui ha estat presentat per una de les ànimes del projecte de DOW, Pitu Boronat, i ha comptat amb una intèrprete en llenguatge de signes. No han faltat els gegants tampoc del Nàstic. L’excel·lent temps que feia, a diferència de divendres, albira una bona Festa per Tothom.