.

.

TOTS 21

Avui el meu bloc només pot parlar d’aquest tema. Europa ha rebut un atac terrorista. No només perquè les bombes hagin colpejat el cor del barri europeu o l’aeroport de la capital comunitària. Han colpejat Europa sencera, perquè quan hi ha un atemptat d’aquesta mena el que està al punt de mira dels terroristes és una civilització, una manera de fer, uns valors que compartim. Tant hi fa si l’atemptat és a Madrid, a Paris o a Brussel·les. És un atemptat a Europa.

Ferran Tarradellas és director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Ferran Tarradellas és director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Avui però toca expressar la nostra solidaritat amb la gent de Brussel·les, amb els nombrosos ferits, amb les famílies i els éssers estimats d’aquells que han estat cruelment colpejats per les explosions a l’aeroport de Zaventem i a l’estació de metro Maelbeek. Cal també donar el nostre suport i solidaritat a les autoritats i al poble belga, que han hagut de fer front a aquesta tragèdia. Cal estar al costat de les forces de seguretat, del personal dels hospitals, dels serveis d’emergència i de tots els que han ajudat i segueixen ajudant a les víctimes.

Als que treballem a les institucions europees, els atacs ens han afectat particularment. Però com a ha dit el president Juncker; no ens han fet por. La vida ha seguit a la Comissió. Hem celebrat la nostra roda de premsa diària, hem seguit treballant amb el cor a la mà. I seguirem amb la nostra feina, per fer front a l’amenaça terrorista junts i per aportar solucions europees als desafiaments que ens concerneixen a tots.

I tots inclou a la gent d’arreu del món. També volem ser solidaris amb els ciutadans d’Istanbul, que acaben de patir un atemptat similar fa amb prou feina un parell de dies. I amb tants i tants llocs, com ara Síria, on el terrorisme o la guerra colpegen de forma quotidiana. El nostre suport també és per a ells, perquè la solidaritat i la pau són els valors fonamentals de la Unió Europea. Els valors que el terrorisme ataca, els valors que estem més decidits que mai a defensar.

Ferran Tarradellas és director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona