.

.

TOTS 21

Darrerament, escoltem els cants de sirena que bufen des de noves formacions que apareixen a l’escenari polític i que, com si fossin hipnotitzadors, repeteixen constantment el mantra que afirma que “només allò nou ho pot solucionar tot”. Fals dilema el què contraposa una vella política dolenta, amb una novella política bona. Res més lluny de la realitat. Senzillament, hi ha política bona i política dolenta.

Ferran Bel. Candidat al Congrés per Convergència Democràtica de Catalunya

Ferran Bel. Candidat al Congrés per Convergència Democràtica de Catalunya

I una forma dolenta de fer política és aquella que després de les eleccions del passat desembre es demostra incapaç de fer un govern a l’Estat espanyol. Un fet, que a la història europea dels darrers decennis no ha passat mai. I és política dolenta la què planteja que el Corredor del Mediterrani ferroviari passi pels Pirineus cap a Madrid i oblidi els ports de Tarragona, Barcelona o València.

Nosaltres, la gent de Convergència, som gent seriosa. Centrada. Que sap com és la societat de les nostres comarques. Que no s’oblida de la gent emprenedora, que valora la cultura de l’esforç, que sap què cal crear riquesa abans de repartir-la. Enmig de la demagògia de Podemos i la CUP i la intransigència de Ciutadans i el PP.

Els convergents som els que defensem el cabal ecològic del riu Ebre, els que entenem que els manters no poden campar impunement pels nostres passejos marítims perjudicant la bona gent que paga impostos, els que treballem en la defensa dels projectes que poden generar més ocupació i turisme com és apostar pel futur del consorci turístic de Vila-seva i Salou, al costat de Port Aventura. A peu i a cavall, posem en evidència l’oblit i el maltractament continuat del govern espanyol, sobretot en els darrers quatre anys del PP, que ha menystingut la necessitat de disposar de trens que vagin a l’hora, que no ha fet les inversions en infraestructures viàries per afavorir l’economia de les nostres comarques.

Convergència sempre ha estat un partit responsable, compromès amb la seva gent i el territori. Un partit que ha liderat la construcció de la Catalunya d’avui, que defensa la nostra llengua, i que no abandona en cap moment l’ambició de fer un país nou, amb qualitat democràtica, amb valors sòlids. Volem anar a Madrid perquè allà, encara, s’adopten decisions que marquen el nostre futur. Des dels diners pels Jocs Mediterranis 2017 a Tarragona fina a les obres de les infraestructures ferroviàries pendents des de fa anys. De l’impuls de l’aeroport de Reus o com resolem els retards ferroviaris en la xarxa de rodalies o mitja distància o la millora de l’N-340 per evitar la vergonya que suposa veure la seva mortalitat continuada.

Convergència sempre ha estat i estarà en aquesta línia, apostant pel pragmatisme i el seny. Demanant el que ens pertoca. Centrats en la defensa del benestar de tots els homes i dones del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Sense sectarismes ni estirabots. Aquesta és la nostra manera d’entendre la política. Perquè la política, la bona, la què va més enllà d’eslògans televisius i promeses que no es compliran perquè són fum i focs d’encenalls és avui més que mai imprescindible, i la necessitem per poder fer front als reptes que tenim al davant, bé siguin nous o vells…

Ferran Bel. Candidat al Congrés per Convergència Democràtica de Catalunya