.

.

TOTS 21

fernandez diaz

El Ministre d’interior, Jorge Fernández Díaz al costat del delegat del Govern Jordi Sierra a l’exposició

El Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha inaugurat l’exposició “La Guardia Civil frente al Terrorismo. Por la libertad, por las víctimas”.

Ferández Díaz ha destacat el paper de l’exposició itinerant que ha començat el seu camí a Tarragona i que fins al 4 de març es podrà veure a l’edifici de la subdelegació del Govern espanyol.

L’exposició anirà de Tarragona al parlament europeu, Estrasburg, on estarà exposada encara amb un temps per definir.

El Ministre de l’Interior ha aprofitat l’acte per a destacar el treball de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i per la feina que han fet per acabar amb l’activitat de la banda terrorista ETA.

Fernández Díaz ha apuntat que “ETA està morta i és gràcies a la feina de la seguretat de l’Estat. Avui ETA és un cadàver que li falta fer l’acte de defunció que serà quan reconeguin públicament la seva dissolució. Fins aquest dia és una organització terrorista que tot i estar derrotada segueix viva encara. Els últims anys 131 persones han estat detingudes a Espanya i a altres països, per vinculació amb ETA”.

Pel que fa a l’activitat més Tarragonina. Fernández Diaz ha repetit que l’estat d’alerta per possibles atemptats terroristes és alt i que ara mateix el nivell d’alerta en una escala de l’1 al 10 s’està a nivell 7 (atemptat molt probable amb intensitat baixa), després dels atemptats de París. Tot i això el ministre ha volgut deixar clar que Tarragona és una província fortament turística. El mateix Fernández Díaz ha recalcat que han preguntat en una enquesta als turistes per les seves prioritats quan venen a Espanya. Segons el ministre la primera és els paisatges i la segona ja la seguretat que per Fernández Díaz és una fortalesa de l’Estat espanyol.