.

.

TOTS 21

Fermí Fernández ha aconseguit omplir la Rambla de Constantí amb el seu pregó. Foto: Joan Marc Salvat

Fermí Fernández ha aconseguit omplir la Rambla de Constantí amb el seu pregó. Foto: Joan Marc Salvat

Fermí Fernández ha sorprès tot Constantí, en el pregó de la Festa Major de Sant Feliu, en reconèixer les seves arrels al municipi. “Queda palesa la meva vinculació, encara que llunyana, amb el vostre poble: el meu besavi va ser metge de Constantí. De fet, encara hi és enterrat i la meva besàvia hi va néixer. O sigui que, de rebot, jo tinc una miqueta, unes gotes de sang constantinenca a les venes”.

L’actor i còmic s’ha posat així el públic a la butxaca, que ha omplert la Rambla del poble de gom a gom, en el tret de sortida de la Festa Major d’Estiu de Constantí. A més de la seva vinculació consanguínia amb el poble, Fernández ha fet ús de l’humor i la sàtira per repassar el programa de la Festa Major: “Teniu inflables a tota hora! Així segur que tindreu les criatures ben cansades en tornar de casa”.

El besavi de Fernández va exercir de metge a Constantí. Foto: JM.Salvat

El besavi de Fernández va exercir de metge a Constantí. Foto: JM.Salvat

Fernández també ha tingut un ‘encàrrec’ pels polítics concentrats a primera fila, en què s’hi comptaven l’alcalde de Constantí, Josep Maria Franquès –que ha introduït el pregó– acompanyat dels regidors de govern; el delegat del govern a Tarragona, Quim Nin; o el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan. A tots ells, i en especial al govern municipal, Fernández els ha demanat “prevaricar, delinquir o fer una mica de corrupció perquè així el pregoner ho tindrà més fàcil a l’hora de fer el discurs!”, ha ironitzat. Total, ha afegit, “a pràcticament tots els pobles de Catalunya tenim imputats per corrupció!”, ha resolt.

Tornant als seus orígens, Fernández ha descrit Constantí com un poble “referent” arreu de Catalunya: “Aquest poble ha acollit durant molts anys gent vinguda d’arreu i ha sabut tractar la immigració com un factor més; com la resta de Catalunya, Constantí ha estat sinònim d’integració i terra d’acollida. I, malgrat que alguns s’entossudeixin en voler demostrar que aquí hi ha molta crispació, la nostra feina és que seguim sent un territori divers”.

D'esquerra a dreta: l'exalcalde Sabaté, el subdelegat del govern a TGN, Quim Nin; l'alcalde Josep M. Franquès; i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Fede Adan.

D'esquerra a dreta: l'exalcalde Sabaté, el delegat del govern a TGN, Quim Nin; l'alcalde Josep M. Franquès; i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Fede Adan.


La festa major segueix divendres

El divendres 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la ballada de sardanes. Pel que fa a les propostes musicals, aquest any tenen com a plat fort la Nit de rock’n’roll, que el dissabte 2 d’agost portarà a Constantí l’actuació de la mítica banda madrilenya Burning, una formació clau per entendre la historia del rock espanyol de les últimes dècades. La banda celebra 40 anys dalt dels escenaris i ha publicat nou disc “Pura Sangre”, que presentaran conjuntament amb els seus inoblidables èxits .

El seguici ha estat la prèvia del pregó

El seguici ha estat la prèvia del pregó

La Nit de rock’nroll es completarà amb l’actuació de dues bandes tribut, els Cretins (tribut al grup americà Ramones) i Papel Secante, una formació local de tribut a Extremoduro.

En aquest apartat musical, no hi faltarà una nova edició de la Nit Jove, amb les actuacions dels Bonobos i la Loca Histeria, la VIII nit de Cantautors, o el concert de Versió.Cat. L’apartat musical també comptarà amb les habituals revetlles de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com la Costa Brava o l’Orquestra Europa.

Joan Marc Salvat