.

.

TOTS 21

Pla general de l’avioneta monomotor estavellada a les vies de tren de Rodalies properes a l’aeroport de Sabadell. Foto: ACN

Una dona ha resultat ferida menys greu aquest dissabte a la tarda en un accident d’avioneta a prop de l’aeroport de Sabadell. Segons han informat diversos cossos d’emergències a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la ferida és la pilot de l’aeronau, que s’ha estavellat fora del recinte de l’aeròdrom. L’avís de l’accident s’ha rebut a les 18.04 de la tarda i s’han traslladat fins al lloc dels fets tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, tot i que inicialment se n’havien activat vuit. La ferida ha estat traslladada a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Fruit del succés, s’ha activat la fase d’emergència de l’aeroport i Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (AEROCAT). També s’ha posat en prealerta el pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT), ja que s’ha tallat la circulació de Rodalies al municipi, la qual cosa afecta les línies R4 –de Sant Vicenç de Calders a Manresa per Vilafranca del Penedès, Barcelona, Sabadell i Terrassa– i R12 –de l’Hospitalet de Llobregat a Lleida per Manresa–. L’avioneta ha acabat al punt quilomètric ferroviari 346, entre les estacions de Sabadell Sud i Barberà del Vallès, però no ha afectat la catenària. Sobre les 19.20 de la tarda s’ha restablert el trànsit de trens. però per una sola via.

L’avioneta, una nau monomotor biplaça, havia sortit de Reus i havia de tornar a la capital del Baix Camp en acabar la ruta. L’accident s’ha produït quan la pilot intentava aterrar a l’aeroport sabadellenc per baixa pressió d’oli. Els Bombers han tallat el subministrament de combustible del motor de l’aeronau.

Comunicat del CESDA

Des del CESDA (Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació ubicat a Reus) s’ha fet públic un comunicat (que reproduïm íntegrament) on s’informa dels detalls del vol i de l’estat de l’alumna de tercer curs del Grau de Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries que pilotava l’aparell.

«Avui dissabte 8 de maig a les 17 h 55 min. s’ha produït un accident de vol en la rodalia de l’aeroport de Sabadell amb un avió DA20, en vol sol de pràctiques, de l’escola universitària de pilots CESDA, on l’alumna involucrada ha sortit pel seu propi peu.

L’avió DA20 amb matrícula EC-MOF pilotat per una alumna del tercer curs del Grau de Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries de CESDA estava realitzant un vol amb sortida des de Reus i retorn a Reus, i ha intentat un aterratge en l’aeroport de Sabadell i ha acabat col·lidint amb una tanca de la via fèrria.

L’alumna ha estat traslladada a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell on està en observació mèdica.
L’avió ha sofert danys estructurals de rellevància.

El Emergency Response Team (ERT) de CESDA s’ha reunit per a gestionar la situació i seguir el procediment establert d’actuació.

La CIAIAC (Comissió de Recerca d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil) ha estat notificada, com indica la normativa, i s’ha iniciat el protocol de recerca per a determinar les causes de l’accident que ara com ara són desconegudes».

ACN – Redacció