TARRAGONA 21

El candidat d'En Comú Podem s'ha sumat a la concentració del sector del Metall de Tarragona

El candidat d’En Comú Podem s’ha sumat a la concentració del sector del Metall de Tarragona

El cap de llista d’En Comú Podem per Tarragona, Fèlix Alonso, i els candidats Arga Sentís i Ricard Redondo han estat a primera hora del matí a Repsol per explicar als treballadors i a les treballadores de l’empresa quines són les propostes i les prioritats programàtiques de la coalició.

Posteriorment s’han reunit amb els representants dels treballadors de les principals indústries del clor, a qui acompanyava el Secretari de CCOO d’Indústria a Tarragona, Vicente Moya, per a escoltar de primera mà la situació i problemàtica que està vivint el col·lectiu.

En declaracions a la roda de premsa posterior, Fèlix Alonso ha lamentat «la manca de lideratge i voluntat política demostrada per abordar i plantejar solucions al sector de la química tarragonina». “Si volem mantenir un sector vital, d’oportunitat i de valor afegit no ens podem resignar a la passivitat i deixar fer als interessos de les multinacionals. El govern, tant de la Generalitat com de l’Estat, ha d’entomar el lideratge i aplicar una política clara de reactivació, d’impuls industrial i d’equilibri territorial. Perquè la política la fas o te la fan”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha anunciat la proposta d’En Comú Podem de posar en marxa una Taula de Treball conjunta amb tots els agents del sector de la Química de Tarragona, amb representants de les empreses, dels treballadors i treballadores, de la Conselleria, del Ministeri i dels ajuntaments per elaborar un pla de xoc de reactivació del sector. “Cal transparència i compartir el full de ruta de futur des de la coresponsabilitat i l’acció comuna, liderant una estratègia que revifi, innovi i creï nou valor afegit a una indústria estratègica per l’economia tarragonina. Des de l’acció valenta, conjunta i compartida podem garantir canviar les coses. La innovació comença en la forma de fer política”, ha dit Fèlix Alonso.

Després, la candidatura d’En Comú Podem ha estat donant suport a la concentració organitzada pels treballadors i treballadores del metall, davant les portes del CEPTA, per la reivindicació d’un conveni del metall.