.

.

TOTS 21

Fede Díaz, regidor d’Esports de Constantí, al Pavelló Municipal del municipi; complex que acollirà les proves d’Halterofília a Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

L’Halterofília consisteix en aixecar el màxim pes possible d’una barra que incorpora varis discs fixats als seus extrems –un conjunt d’objectes denominats ‘haltera’– per acabar determinant el pes final total que ha aixecat l’esportista. Una modalitat històricament olímpica i que, al nostre país, compta amb metalls recents en el Campionat Mundial masculí i l’or femení en els Jocs Olímpics.

Així doncs, si donem una ullada al calendari, descobrirem que els XVIII Jocs Mediterranis s’apropen frenèticament i que, actualment, tot està a punt per rebre amb força aquesta oportunitat única a les nostres terres. Aquest és el cas de Constantí, municipi subseu de Tarragona 2018, que ha d’acollir la modalitat d’halterofília, una competició que arriba amb força, a pes, amb una arrancada i posterior aixecada que han costat anys d’esforç i compromís, però que aviat serà una realitat i per la qual tot està a punt.

‘Skyline’ de Constantí vist des del Poligon de Riuclar. Foto: Tarragona 2018.

Així ho entén Fede Díaz, regidor d’Esports, Ocupació i Habitatge de l’Ajuntament de Constantí; el qual ha canalitzat amb habilitat aquesta oportunitat irrepetible pel destacat municipi del Tarragonès. “Quan vam assolir el càrrec ja estava decidida la disciplina –que acolliria Constantí als Jocs– i quantificades les millores i les instal·lacions que es farien” encara que, per dur a terme aquestes accions, no es va tenir en compte la disciplina que Constantí organitzaria, raona Díaz. Tot i això, des de l’Ajuntament i la regidoria d’Esports “hem intentat corregir-ho incloent en la licitació algunes millores relacionades directament amb l’esport de l’halterofília”.

D’aquesta manera, el Pavelló Municipal de Constantí –un espai polivalent amb dues pistes a l’interior del complex esportiu– atorga unes condicions òptimes per la realització de l’halterofília, ja que “els esportistes d’aquest esport necessiten un espai d’escalfament i un altre per la competició” detalla Díaz. A més a més, “com disposem d’una Zona d’aigües –espai incorporat a un complex esportiu que permet perdre pes als esportistes que ho requereixin per esports de categories per pes– hem afegit a la licitació una millora d’aquesta instal·lació, que és molt important perquè els esportistes perdin pes abans d’entrar a competir” explica el regidor d’Esports.

El llegat de Tarragona 2018 aviat serà present gràcies a les millores que es realitzaran al Pavelló Municipal del consistori. Foto: David Aymerich.

Algunes millores destacades que s’han realitzat al pavelló de Constantí, entre moltes altres, és la ubicació de seients a les graderies, així com un nou sistema d’il·luminació millorat. Unes accions que deixaran al municipi “unes instal·lacions de futur” segons Díaz, el qual intentarà “acollir i realitzar algun campionat juntament amb les federacions catalana i espanyola d’halterofília abans que comencin els Jocs per posar-nos a prova i que ens doni temps a fer alguna correcció –a les instal·lacions– si s’escau”. Tot i això, Constantí ja ha pogut posar a prova el seu complex gràcies a un campionat interestatal de karate a finals de l’any passat o, per exemple, un campionat estatal de futbol sala en la categoria sènior per comunitats autònomes.

D’altra banda, el regidor d’Esports té molt clara la finalitat de Tarragona 2018 envers el seu municipi. “Volem que Constantí surti a les fotografies amb l’halterofília i que puguem aparèixer a mitjans de comunicació gràcies a l’esport i no altres causes poc convenients” assevera Díaz. Els XVIII Jocs Mediterranis “ha de ser un gran èxit per a Tarragona; és la última oportunitat que tenim” opina Díaz sobre la importància de l’esdeveniment olímpic. “Amb molt poca cosa se li està posant molta imaginació i Tarragona necessitava unes instal·lacions d’alt nivell” continua explicant. “Ara, per fi tenim les eines necessàries per ser autosuficients i que siguin altres els que vinguin a competir” a casa nostra, finalitza Fede Díaz amb energia i determinació.

David Aymerich