TOTS 21

Frederic Adan, al seu despatx de l’edifici del 112 de la carretera de Reus. Foto: Tarragona21

La marxa del tarragoní Jordi Jané com a conseller d’Interior de la Generalitat té efectes secundaris. El més clar i que afecta polítics del territori és el cas de Frederic Adan, actual director del servei d’Emergencies 112 de la Generalitat.

Adan ha manfestat aquest matí a Tarragona21, un cop conegut el cessament del conseller d’Interior, que obre «un període de reflexió» per meditar la seva decisió, però ja ha avançat que «per lleialtat a la persona que em va nomenar, he de marxar». «Quan marxa qui t’ha nomenat, entenc que ho has de fer tu», ha dit a aquest digital.

Fede Adan va ser nomenat director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya el mes de juny de 2015 per Jordi Jané.

La posició de Jané i de la també consellera de Reus Meritxell Ruiz pot no ser fàcil per quan podrien ser objecte d’invectives dins i fora del partit per no seguir amb el procés independentista. La remodelació del Govern ha estat forçada pel vicepresident, Oriol Junqueras, que ha exigit a Puigdemont que abandonin l’Executiu els consellers que no estiguin disposats a arriscar el seu patrimoni personal en el procés cap al referèndum.

J.Garcia