.

Mau Barreiro, celebrant el quart gol. Foto: Nàstic

El Nàstic ha passat de l’infern al cel en només 45 minuts i ha protagonitzat una monumental remuntada en una segona part històrica, fent cinc gols en 45 minuts, quatre d’ells en mitja hora i donant el tomb al desmoralitzador 0-2 amb què havia acabat la primera part contra un rival directe, la Cultural y Deportiva Leonesa. L’afició, molt crítica a la primera part, ha respost cridant en plena remuntada ‘Sí, podem!’, lliurant-se completament a l’equip, i acabant fent l’onada. Veure per creure.

Els grana han entonat l’heroïca, com si fossin el Madrid o el Barça, i han triturat el rival. Doctor Jeckyll i Míster Hide. Amb només un canvi a l’arrencada de la segona part, l’entrada d’Uche, han aconseguit aterroritzar el contrari gràcies a dos gols consecutius als minuts 6 i 9  de la represa. La Cultural y Deportiva Leonesa ha entrat en pànic i fins al final del partit, cada jugada grana ha acabat convertint-se en gol.

Portaven els grana quatre partits sense fer una sola diana i el dia més important de la temporada, en 16 minuts el rival, en només dues accions, se situava en un inversemblant 0-2, en dues accions de qualitat i de nou amb poca o nul·la tensió defensiva. Martínez dibuixava el guió del que semblava una nou desastre als sis minuts de partit. Rematava en una acció personal, la pilota tocava les cames de Xavi Molina amb tan mala sort que sortia rebotada al propi Martinez, que rasa la creuava a la dreta de Dimitrievski. Al minut 16, l’argentí Buendia culminava una gran paret davant la badada defensiva. Es repetia, incomprensiblement, el guió dels darrers partits, quan en poques setmanes han passat tres entrenadors per la banqueta i el Nou Estadi s’ha incendiat, provocant acomiadaments.

Acabava la primera part amb sensació de derrota, cara de funeral als seguidors i xiulets a la grada. Un Nàstic que mostrava l’habitual cara d’impotència, un Manu Barreiro que no caçava bé cap pilota per dalt i un Álvaro irreconeixible. La llum d’esperança la donava un combatiu Jean Luc. Aleshores, s’ha obrat el milagre. El primer símptoma ha estat la sortida d’Uche, aclamat discretament pel públic. Efectivament, ha estat el millor Uche qui ha desfermat, junt a un colossal Jean Luc, la remuntada, pentinant una pilota que Álvaro Vázquez ha rematat a la xarxa. Era l’1-2 als sis minuts. Hi havia temps. I valgam Déu si n’hi ha hagut. Manu Barreiro feia l’empat i la Cultural es temia el pitjor. I vaja si ha arribat; Uche, a porta buida, encastava el 3-2. Al minut 71, Barreiro rematava un centre mal defensat i culminava la remuntada. La ‘maneta’ arribava al 83 amb remat de Dumitru.

Amb 5-2 i el goal average guanyat ha arribat la badada defensiva. Gaztañaga ha cedit i ha permès Señé fer el definitiu 5-3. Els jugadors grana han acabat rebent una grandiosa ovació i han tingut un record per Viqueira, destituït aquesta setmana, mostrant una samarreta amb un expressiu ‘Gràcies, Viqueira’. A la llotja, i per primera vegada, a l’alcalde se’l veia plorant celebrant el gols grana.

El planter, celebrant la victòria al vestidor. Foto: Twitter Nàstic

FITXA TÈCNICA

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Pleguezuelo, Molina, Abraham, Tejera, Márquez (Gaztañaga 72′), Mesa (Uche 46′), Jean Luc (Dumitru 80′), Álvaro i Barreiro

Cultural y Deportiva Leonesa: Palatsí, Bastos, González, Garcia, Iza (Samu 75′), Marcos (Salvador 75′), Moutinho (Ortiz 66′), Martínez, Buendía, Señé i Rodri

Gols: 0-1, Martínez (6′); 0-2, Buendía (16′); 1-2, Vázquez (53′); 2-2, Barreiro (55′); 3-2, Uche (71′); 4-2, Barreiro (75′); 5-2, Dumitru (83′); 5-3, Señé (92′).

Targetes grogues: Mesa (36′), Kakabadze (50′), Márquez (59′) i Uche (86′) i per als visitants González (36′ i 81′), Buendía (57′) i Martínez (66′)

Targetes vermelles: González (81′).

Àrbitre: Iñaki Vicandi Garrido (Col·legi basc).