.

El cicle Estiu Cooperació proposa 13 activitats del 7 de juny al 31 de juliol

El cicle Estiu Cooperació proposa 13 activitats del 7 de juny al 31 de juliol

Les diferents realitats africanes són el fil conductor del cicle d’activitats d’estiu del Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Exposicions, tallers, cinema i activitas formatives conformen una programació que la consellera de Cooperació, Ivana Martínez, ha presentat públicament aquest dijous en roda de premsa. Les 13 activitats previstes, totes gratuïtes, es desenvoluparan del 7 de juny al 31 de juliol. L’Espai Jove la Palmera acollirà les tres sessions de contes africants que acostaran als infants part de les històries orals i les cançons de diferents racons d’aquest continent.

Dos tallers de cuina endinsaran els participants en multiplicitat de cultures africanes de nord a sud i d’esta a oest. Les persones assistents a cada taller prepararan uns plats exquisits que després podran compartir amb les altres persones participants dels tallers, a l’Espai Jove La Palmera. També en l’àmbit gastronòmic, de la mà d’Una Finestra el Món qui vulgui podrà gaudir del ritual de preparació del te sahrauí.

Àfrica també serà el denominador comú del cicle de cinema que, amb tres sessions, es farà el dimecres a la nit a l’Espai Jove la Palmera, amb les projeccions dels films Sofia, Owino i Wallay. A partir del 4 de juny es podrà gaudir de dues exposicions. “Alpes: última salida”, realitzada per 4 joves tarragonins que durant l’agost del 2018 van viatjar als Alps per fer un reportatge sobre el periple de les persones migrants en trànsit per Europa (en aquest cas la mostra s’inaugurarà oficialment el 7 de juny, a les 19 h, al Pati de Jaume I). “La dona al Sud”, per la seva banda, relata mitjançant fotografies i textos breus les desigualtats de gènere que pateixen les dones a diferents països africants.

Les activitats es tancaran el 31 de juliol amb el Yo Pongo Internacional i el concert de Yacine Belahcene qui, acompanyat de quatre músics, portarà una gran secció de ritmes i melodies vingudes del nord d’Àfrica, abraçant estils com el raï, reggae, funk i electro rock psicodèlic embogit. La consellera de Cooperació, Ivana Martínez, ha destacat que el cicle ofereix una mirada polièdrica sobre el continent africà: “Es vol donar a conèixer la diversitat de cultures, de pobles i de realitats existents; volem celebrar la riquesa que caracteritza el continent, de nord a sud i d’est a oest. A la vegada, es vol donar a conèixer com aquestes riqueses han condemnat Àfrica a l’explotació de béns naturals i com aquest espoli constant ha teixit multitud de moviments i xarxes de resistència per donar respostes comunitàries a aquestes realitats”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */