.

.

TOTS 21

Tot i les previsions de menys públic l’Olla va servir unes 200 racions

Tot i les previsions de menys públic l’Olla va servir unes 200 racions

La 38a Festa de l’Olla d’Altafulla va servir unes 200 racions al Parc del Comunidor on la col·laboració dels joves MENA de l’Alberg van centrar el protagonisme de la jornada, que va estar acompanyada de la bicicletada popular i la plantada de quatre alzines al parc del carrer Clot de Torrell en el Dia de l’Arbre, que va comptar amb la Penya Ciclista i Garden Gaià – Grup La Rasa.

La plantada va servir per complementar amb quatre alzines més el parc del carrer Clot de Torrell, i d’aquesta manera sumar un total de sis espècies d’aquest tipus d’arbre autòcton de la Mediterrània. Després d’un pica-pica per anar obrint boca, la celebració es va traslladar al parc del Comunidor, on es van servir prop de 200 racions de l’olla. La Brigada Municipal va ser de nou l’encarregada d’elaborar l’àpat. Primer, sofregint la carn i les verdures; després, bullint la patata; i afegint-li el toc final de la salsa de romesco. S’han fet servir 17 pollastres, 17 conills, 15 quilos de costella, 20 llonganisses, 50 kg de patata, i 25 kg de cigrons. Tot i les previsions de menys públic per al solapament d’altres actes, finalment l’Olla va servir unes 200 racions.

L’àpat ha tornat a comptar també amb la col·laboració inestimable de l’Ateneu de Dones d’Altafulla, qui es va encarregar de preparar les verdures, d’elaborar el secret del plat altafullenc -el romesco-, i de culminar el dinar amb el rom cremat. Un dels protagonistes enguany a la Festa de l’Olla va ser el grup de joves MENA que, com ja fan en altres esdeveniments del municipi, van col·laborar també en les tasques de cuina i repartiment de l’Olla, i a més, un cop dinats, van convidar a ballar al públic i a compartir danses del seu país i d’aquí.