.

Vista aèria del Joan Carles I. Foto: Buquesdeguerra.com

Tarragona vol que durant els Jocs Mediterranis, que s’inauguren el proper 22 de juny, vingui a la ciutat el vaixell ensenya de l’Armada espanyola, el Joan Carles I, segons ha sabut Tarragona21. L’Ajuntament es troba des de fa temps en converses amb el Ministeri de Defensa, força avançades, i la seva vinguda a Tarragona depèn dels compromisos internacionals o estatals que tingui el vaixell. Actualment es troba en missions internacionals a l’Índia i a l’Iraq, però hi ha possibilitats que vingui a la ciutat. El vaixell forma part de l’aportació d’Espanya a l’OTAN.

Fonts de Defensa han indicat a Tarragona21 que com mes s’acosti la data de celebració dels Jocs més probabilitats hi ha que vingui el vaixell ja que l’operativa de canvis de destins i operacions són molt complexes. “No tenim la certesa absoluta que vingui”, han indicat, però, aquestes fonts.

El Ministeri de Defensa vol contribuir als Jocs Mediterranis com ho fa en altres esdeveniments estatals especials. Recentment, la Patrulla Aguila va protagonitzar una exhibició a Tarragona també en el marc dels actes previs dels Jocs.

El Joan Carles I serà visitable per al públic un cop sigui al Port de Tarragona. De fet, Ajuntament i Defensa el volen portar a la ciutat justament per a ser visitable. Cada cop que fa cap a un port atrau entre 5.000 i 6.000 persones diàries. A Tarragona s’hi estaria, previsiblement, entre dos i tres dies.

El paper que està jugant el comissionat per als Jocs, Javier Villamayor, és clau en la presència del Ministeri de Defensa en actes destacats a Tarragona en el context dels Jocs Mediterranis.

El més gran de la història de l’Armada espanyola

El Joan Carles I, catalogat inicialment com de projecció estratègica, és un vaixell d’assalt amfibi de l’Armada Espanyola llançat el 10 de març de 2008. És el més gran i de major tonelatge que hagi tingut mai l’Armada Espanyola.

La tripulació del vaixell de guerra es troba entorn als 243 efectius, amb equips i elements d’ajuda per a 1.200 soldats.

Donar suport a la mobilitat dels infants de marina és el seu rol primari, també realitzar funcions de transport estratègic de les forces de terra. Entre les seves funcions previstes hi havia la d’actuar com a plataforma del portaavions Príncip d’Astúries per a operar l’aviació embarcada quan aquest vaixell es trobés immobilitzat per obres. Després de la baixa anticipada, en febrer de 2013, del Príncip d’Astúries, el Joan Carles I és l’únic amb capacitat per operar amb aeronaus d’ala fixa de l’Armada.

Imatges de Youtube del vaixell.

J.Garcia