.

.

TOTS 21

En motiu de l’atropellament mortal de dos ciclistes el passat cap de setmana, aquest diumenge 12 d’agost, a les 10:45h a Riudoms (Passeig Germans Nebot), es durà a terme una concentració que té per objectiu donar veu al col·lectiu ciclista (que reclama una reforma urgent de la llei i del codi penal i tolerància zero a l’alcohol i a les drogues al volant) i dir prou als homicidis, així com exigir més respecte a les carreteres.

Programa de la concentració:

10:45h – Concentració dels ciclistes al Passeig Germans Nebot de Riudoms (1a entrada des de Reus)

11:00h – Record a les dues víctimes de l’accident del diumenge passat, i a la resta de víctimes ciclistes i afectats per accidents. Paraules d’un familiar de les víctimes.

  • Lectura del Manifest a càrrec d’un ex ciclista professional per reclamar un canvi al codi penal i una millora de les carreteres, així com impulsar i donar visibilitat al moviment #PorUnaLeyJusta.
  • 11:15h – Marxa lenta amb bicicleta pels carrers de Riudoms fins a la carretera T310, al punt quilomètric on van perdre la vida els dos ciclistes: Iñaki Villanueva Risalde i Esteban Díaz de los Bernardos. Ofrena floral i penjada de mallots ciclistes
  • 11:45h – Tornada al punt d’inici de la marxa lenta a Riudoms i fi de la concentració

Segons han informat els organitzadors, està confirmada l’assistència d’Alfonso Triviño, advocat de l’ACP (Associació de Ciclistes Professionals) i bon coneixedor de les negociacions del moviment #PorUnaLeyJusta. També es comptarà amb ex ciclistes professionals com Joaquim Rodríguez “Purito”, Àngel Edo i Xavi Florencio; Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme; personalitats vinculades al ciclisme i l’esport; representants de la Generalitat i Diputació de Tarragona, alcaldes de poblacions veïnes i familiars de víctimes i lesionats.