.

.

TOTS 21

Eva Ferran i Noemí Llauradó. Foto: ERC

En una trobada telemàtica feta aquest dimarts dia 16 al vespre, l’executiva local d’ERC Reus ha celebrat els resultats obtinguts a les eleccions al Parlament, en què Esquerra Republicana ha estat la força guanyadora a la ciutat amb 6.946 vots (21,10%). D’aquesta manera, es consoliden els bons resultats que el partit ha aconseguit a Reus en els diversos comicis celebrats els últims cinc anys i es certifica un canvi d’escenari en el mapa polític de la ciutat. És el primer cop, des de la recuperació de la democràcia, que una formació independentista i d’esquerres guanya les eleccions al Parlament a la capital del Baix Camp.

Els resultats a les eleccions al Parlament evidencien que Esquerra Republicana és la força política més transversal de la ciutat ja que té la implantació més homogènia al conjunt de Reus. Compta amb una intensitat de vot molt similar a tots els districtes de Reus, on gairebé en tots els casos és primera o segona força. Esquerra té, per tant, un suport molt cohesionat al conjunt del nostre municipi.

Eva Ferran: “Esquerra està cridada a liderar la ciutat en un futur proper”

La presidenta d’ERC Reus, Eva Ferran, ha destacat que “la victòria d’ERC a Reus en aquestes eleccions, unida a les victòries en les darreres eleccions generals, evidencia que tenim un projecte sòlid i positiu per a la nostra ciutat i per al conjunt de Catalunya. Esquerra està cridada a liderar la ciutat en un futur proper. Crec que la nostra petjada es nota i que, si la gent ens segueix fent confiança, encara es notarà més”.

Ferran també ha emfatitzat que “Esquerra és la força més votada a Reus, al Baix Camp i al conjunt de la demarcació de Tarragona. Som els que no només hem aturat l’efecte Illa, sinó que hem guanyat a tota la demarcació, cosa que no passava des de la recuperació de la democràcia”.

Noemí Llauradó: “Avancem quan tenim lideratges forts i alineats”

De la seva banda, Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació, ha remarcat que “la feina que des d’Esquerra estem fent a l’Ajuntament de Reus, on tenim regidories amb responsabilitat i transcendència, i també a la Diputació està sent valorada per la ciutadania. Els bons resultats obtinguts per Esquerra ens emplacen a liderar la governança en diversos àmbits. Segurament liderarem la Generalitat, ja ho fem a la Diputació i en breu també passarà al Consell Comarcal del Baix Camp. Aquesta coincidència de lideratges republicans permet alinear voluntats i projectes, i això beneficia al conjunt de la ciutadania. Avancem quan tenim lideratges forts i alineats”.

Llauradó ha afegit que “els resultats electorals indiquen que la responsabilitat de liderar recau cada cop més sobre Esquerra Republicana. Per això, treballem i treballarem per demostrar que som dignes de la confiança que hem rebut de la ciutadania”.

Enteses àmplies per l’amnistia i l’autodeterminació

De cara al futur, l’executiva local ha destacat que Catalunya té dos grans reptes. D’una banda, la reconstrucció del país, que ha d’estar marcada per una aposta per la salut i l’educació pública, l’economia productiva, la sostenibilitat i el feminisme. I, d’altra banda, el repte de negociar l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació. Ferran ha deixat clar que “el senyor Illa s’ha passat les eleccions dient que calia passar pàgina, però aquí no es passa pàgina de res. Aquí tenim gent a la presó, exiliats i milers de represaliats. La solució és l’amnistia i l’autodeterminació. Tenim més del 50% de vots independentistes i volem sumar amb els partits que comparteixen aquests objectius. La societat catalana demana enteses àmplies i transversals”.

Redacció