.

 7a edició d'aquest premi per a estudiants d'enginyeria química i creació d'un nou guardó per als estudiants d'enginyeria de bioprocesos alimentaris


7a edició d’aquest premi per a estudiants d’enginyeria química i creació d’un nou guardó per als estudiants d’enginyeria de bioprocesos alimentaris

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) va ser ahir l’escenari del 7è lliurament del Premi Messer a estudiants de segon curs de grau d’enginyeria química (GEQ). Messer Ibèrica ha ampliat aquest any la seva col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili mitjançant un nou conveni per a patrocinar un altre premi per als estudiants de grau d’enginyeria de bioprocesos alimentaris (GEBA), carrera que s’imparteix igualment en l’ETSEQ.

L’acte va estar presidit pel Dr. Francesc Medina, vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement de la URV; la Dra. Montse Ferrando, directora de l’ETSEQ; Enric Acosta, director comercial de Messer Ibèrica; Juan Pedro Díaz, gerent de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona); el Dr. Yanis Katakis, responsable de 2n curs GEQ i la Dra. Silvia de Lamo, responsable de 2n curs GEBA.

Els equips guanyadors de sengles premis estan integrats per Iman Jadiani, Sara Anton, Víctor Canela, Marina Llaó, Joel López, Èric Martínez, Marcel Martínez i Julián Villaseñor (GEQ) i María Santos, Jorge Olivar i Ivan Rofes (GEBA).

Messer Ibèrica, fabricadora de gasos industrials la gamma dels quals de productes comprèn també gasos per al sector alimentari, convoca aquests premis per a consolidar la seva proposta per una formació de qualitat vinculada a la pràctica industrial, fomentar el talent i impulsar el treball en equip. Amb aquesta iniciativa reconeix el millor projecte integrat que abasta totes les assignatures del segon curs de grau de totes dues carreres. Aquest any, un total de 60 estudiants han optat als premis mitjançant el disseny d’una planta de producció sostenible de fertilitzants en el cas d’enginyeria química i una planta de producció de formatge Ricotta i Cottage en cas dels seus companys d’enginyeria de bioprocesos alimentaris.

Els participants van defensar els seus projectes davant un jurat compost per representants de Messer i professors de l’ETSEQ, els qui van avaluar la qualitat dels mateixos i, especialment, el seu enfocament en l’aplicació de gasos per a fer els processos de les plantes dissenyades més sostenibles.

Juan Pedro Díaz de l’AEQT va felicitar a Messer i l’ETSEQ i va destacar la importància d’iniciatives com aquesta que són un indicador del compromís del sector químic amb el territori. Va assegurar que el sector ofereix llocs de treball de qualitat i que als futurs professionals els esperen temps de canvi apassionants amb grans reptes.

Montse Ferrando va agrair la confiança de Messer en l’ETSEQ i la implicació tant dels estudiants com el professorat en la realització de projectes tan ambiciosos. Els responsables de curs van coincidir amb què treballs d’aquest tipus ajuden al fet que els estudiants s’impliquin a fons i se superin aportant idees que estan a l’altura d’estudiants de Màster.

En aquesta mateixa línia, Francesc Medina va subratllar que tots els participants han guanyat, ja que projectes com aquests brinden l’oportunitat d’acostar-se a la realitat industrial, enforteixen el treball en equip i obren el camí a processos innovadors.

Enric Acosta va reafirmar el compromís de Messer Ibèrica amb la URV que permet reforçar el vincle entre el sector i la següent generació de professionals els qui tindran un paper fonamental en el seu desenvolupament. Va animar als alumnes a implicar-se en els estudis i aprofitar les possibilitats de guanyar experiència laboral, i va explicar els casos d’èxit d’estudiants procedents de la URV que s’han incorporat recentment en l’empresa.