.

.

TOTS 21

Organitzadors i dos dels participants, durant la presentació del campionat

Les instal·lacions del Club de Tenis Tarragona són aquesta setmana l’epicentre del millor pàdel del moment. La cita del Campionat de Catalunya per Equips Absolut de 1ª categoria masculí i femení -que es disputa a partir d’aquest dijous i fins diumenge al club de Cala Romana- juntarà a gran part de les estrelles mundials d’aquest esport.

Figures del circuit femení com Lucía Sainz, Gemma Triay, Alejandra Salazar, Marta Ortega o la reusenca Ari Sànchez estaran presents en la competició.

Precisament la jugadora del Baix Camp i número 7 del món ha assegurat en la roda de premsa de presentació que «afronto amb molta motivació aquesta competició amb el meu equip i més jugant-se prop de casa meva i en unes pistes, les del CT Tarragona, que conec molt bé »

En la competició masculina qui focalitzarà totes les mirades serà el jugador argentí Fernando Belasteguín, número 1 mundial durant 16 temporades. Agustín Tapia, Uri Botello, Enric Sanmartí, David Luque o Rubén Rivera seran d’altres grans jugadors presents en el torneig. Rivera, present en la compareixença oficial de presentació del campionat explica que «és una prova especial al jugar-se per equips i la veritat és que volem defensar el títol aconseguit l’any passat» assegura el jugador del Reial Club de Polo.

Sis equips masculins i vuit de femenins participen en el Campionat de Catalunya per Equips Absolut de 1ª categoria, una prova que en paraules del president de la Federació Catalana de Pàdel «és un campionat molt especial per la federació i el fet enguany de celebrar-lo al CT Tarragona li dóna molt de prestigi», assegurava Pere Hernàndez, que ha reconegut que «li debíem aquest campionat al CT Tarragona».

El creixement del pàdel

El creixement del pàdel en pocs anys és espectacular. Les xifres parlen de més de 3.500 llicències només a la província de Tarragona, amb prop de 50 clubs federats, una xifra que en paraules d’Hernàndez, «és una barbaritat», superant la totalitat de les llicències federatives de diverses comunitats autònomes espanyoles. A Catalunya, hi ha prop de 19.000 llicències, el que suposa el 25 per cent del total espanyol. El pàdel federat a Catalunya només té 15 anys.

La competició arrencarà aquest dijous a les 21h amb la disputa de dues eliminatòries de quarts de final femení; el divendres amb els quarts de final femení i masculí (a partir de les 19.00 hores); el dissabte tindran lloc les semifinals (les femenines a les 11.00 i 12.00 h. i les masculines a les 17.00 i les 18.00) i el diumenge les finals (a les 10.00 les femenines i a les 11.00 les masculines).

Una decidida aposta esportiva

El president del Tennis Tarragona, Pere Lluís Bergadà, ha subratllat que el club «està immers en una decidida aposta esportiva» des de l’adquisició del veí Tennis Park, que ha fet incrementar la musculatura del potencial del club centenari del tennis tarragoní. L’entitat «seguirà apostant per la celebració de campionats com aquest», ha destacat, com ara un Supergran Slam de clubs, més un torneig de menors. El CT Tarragona estarà present amb equips femení i masculí en el Campionat de Catalunya d’aquest cap de setmana.

El director territorial d’Esports, Joan Plana, ha destacat la importància de les competicions, clubs i esportistes que tenim al Camp de Tarragona, «més del que la gent es pensa». «No es valora el suficient el que fan els clubs», ha afirmat. El delegat de la Generalitat, Òscar Peris, ha posat l’accent, per la seva part, en què el Tennis Tarragona s’ha convertit «en un centre neuràlgic de la pràctica de l’esport».