.

.

TOTS 21

Carme Crespo i Carles Castillo, aquest matí amb agents policials i socorristes presentant la nova temporada de platges. Foto: Maur

Carme Crespo i Carles Castillo, aquest matí amb agents policials i socorristes presentant la nova temporada de platges. Foto: Maur

La tinent d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, i el de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, s’han acompanyat aquest matí a la platja de l’Arrabassada d’agents policials i socorristes com a mostra de que “els serveis que presentem avui són els que fan que els nostres ciutadans i els turistes que ens visiten, gaudeixin de les platges i se sentin segurs; sobretot en els mesos de més afluència que comprenen la campanya, que tradicionalment  s’emmarca entre el 15 de juny i el 15 de setembre”.

El treball coordinat dels diversos efectius és el que permet any rere any assistir amb normalitat a les platges de la ciutat, com són: gestionar, assegurar, vigilar, prevenir, socórrer, inspeccionar i netejar les nostres platges. I això es pot dur a terme amb la col·laboració de molts departaments de l’Ajuntament i amb el treball directe d’un centenar de persones.

Un dels serveis millor valorats en aquest àmbit és el de la vigilància, a càrrec de la guàrdia urbana i la figura del vigilant de platges, que vetllen cada any per la seguretat dels banyistes i per la preservació del medi ambient; a aquesta vigilància se suma la de la seguretat de la salut dels banyistes, gràcies també a la col·laboració de la unitat de salvament i socorrisme de la Creu Roja.

El manteniment i la neteja, contractada diàriament de forma externa, així com la brigada de treballs en benefici de la comunitat que treballa a Medi Ambient, així com Associació d’Exploracions Submarines (SES) també amb conveni per la neteja del fons marí.

Aquesta qualitat de les platges es veu reflectida, un any més, per les quatre banderes blaves que s’han aconseguit un any més: Arrabassada, la Móra, Savinosa i Tamarit i el distintiu de platges verges: Cala Jovera, Fonda i Roca Plana; que responen totes elles a les millors referències en tots els àmbits mediambientals i de seguretat, neteja, etc.

Com a serveis d’informació, l’Ajuntament disposa d’una pàgina web de l’estat de les platges i el Patronat de Turisme va editar una guia de platges amb tota la informació que es necessita.

Pel que fa a les guinguetes, finalment avui ja es podrà obrir la de l’Arrabassada i la de la Savinosa ho farà en els propers dies. Els nous concessionaris obriran les antigues fins que a final de temporada ja puguin adquirir i instal·lar les noves.