.

.

TOTS 21

Espadaler a la calçotada

Espadaler a la calçotada

El president del consell nacional, Ramon Espadaler, ha remarcat que com diu la fiscalia del TSJC “hi ha lloc per debatre serenament sobre la consulta dins de l’ordenament propi que tenim en aquest país, dins de l’àmbit constitucional”

En declaracions prèvies als periodistes abans de la tradicional calçotada de la Intercomarcal d’Unió de Tarragona al Pla de Santa Maria, Ramon Espadaler, ha dit que “ahir vam escoltar amb un punt de perplexitat unes declaracions del president Rajoy que demanava al president Mas que rectifiques que hi era a temps. Poques hores després hem conegut un informe de la Fiscalia, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que, d’una manera molt pulcre sense ficar-se en el terreny polític sinó de la perspectiva estrictament legal i del seu punt de vista, dóna a entendre d’una manera molt nítida i molt explicita que hi ha lloc per debatre serenament sobre la consulta dins de l’ordenament propi que tenim en aquest país, dins de l’àmbit constitucional”.

Espadaler ha afirmat que “per tant creiem que qui tindria que rectificar a la llum d’aquest informe de la fiscalia no es precisament el president Mas, sinó que més aviat és el president Rajoy. Hi ha una oportunitat d’or per fer això: el dia 8 d’abril.  El 8 d’abril el Parlament de Catalunya defensarà davant el Congrés dels Diputats –i és positiu que això sigui així- la possibilitat de defensar aquesta consulta. És bo que això sigui així. És positiu que es pugui fer aquesta defensa de la posició àmpliament majoritària del Parlament i del poble de Catalunya de poder fer la consulta”.

El president del Consell Nacional d’Unió ha ressaltat que “aquesta és una oportunitat d’or  perquè el president Rajoy -a  la llum d’allò que pugui escoltar que li vingui del Parlament de Catalunya des de una posició majoritària, a la llum d’allò que ha escrit la mateixa Fiscalia que diu que hi ha un espai per reflexionar  i es pot parlar seriosament, rigorosament, de la possibilitat de fer la consulta (correspon al Constitucional pronunciar-se al respecte)-, faci aquesta reflexió i aquesta rectificació. Per tant, convidem al president Rajoy a fer aquesta reflexió i aquesta rectificació. Perquè des de el govern de la Generalitat des de les institucions catalanes el que s’està fent són les coses ben fetes . Cada cosa al seu temps, cada cosa al seu pas i, com hem dit des de el primer moment, dins del marc legal. Per tant, instem al president  espanyol aquesta rectificació”.