.

.

TOTS 21

Un dels carrers decorats de Prades. Fotos: Tots21

La farigola ha esclatat amb tot el seu esplendor aquest dissabte a Prades amb la Festa de la Farigola, que suma més de 40 anys d’història i on les dones de la vila prenen el protagonisme, festa que seguirà fins al dia 28. La plaça de la vila i els carrers s’han omplert de decoracions fetes amb 2.290 troques de llana i s’han elaborat 2.000 roses i 3.500 pompons. Especialment cridanera és la decorada façana de l’Ajuntament, plena de roses vermelles fetes amb roba.

L’Associació de dones col·labora amb les decoracions d’alguns carrers des del mes d’octubre i des del mes de gener es reuneixen cada dia a l’Ajuntament des de les tres de la tarda a les set del vespre. Han elaborat decoracions a mà amb ganxet i materials reciclats.

Durant tot el cap de setmana es pot visitar el mercat artesanal, que compta amb més d’una cinquantena de parades. Els visitants poden degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes.

A les onze del matí es donava el tret de sortida dels actes amb la inauguració de la festa a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, amb els Gegants de Prades al portal d’entrada a la Plaça Major. Tot seguit, a les dotze del migdia es realitzà la presentació del llibre ‘La dona més pintada’, de Màrius Serra a la Sala 1 d’Octubre al Centre Cívic.

La festa continuà amb un ball de pastorets de l’Associació Cultural l’Espardenya de Valls a la Plaça Major. A la tarda fins al vespre, obria les portes el mercat de segona mà amb música, jocs, menjar, flors i molt més al Parc de la Font d’en Grau, a càrrec dels Joves de Prades. Jocs de fusta familiars, concert gratuït a càrrec del Cor Prades amb Cor veus de la terra a l’Església se sumaven a la festa. Diumenge segueix la festa amb l’inici del concurs de guarniment de façanes, mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel, a més del XIII Concurs de pintura ràpida i del VII concurs de pintura ràpida infantil.

Enguany com a novetat qui es posi el vestit tradicional català tindrà un obsequi durant el diumenge a la sala 1 d’octubre. Durant el cap de setmana es repartiran 2.000 rames de farigola entre els visitants.

Us oferim un seguit d’imatges de la jornada. Fotos: Tots21 i Gegants de Prades