.

.

TOTS 21

L’operativa amb tres vaixells simultanis ha estat més fàcil des de l’entrada en funcionament del Moll de Balears. Foto: Port

Aquest divendres, 7 d’octubre, hi ha atracats, per primera vegada i simultàniament, tres creuers al Port de Tarragona. El primer dels 3 creuers en arribar a aigües tarragonines ha estat a les 9.00h del matí del dijous 6 d’octubre.

Costa Favolosa

Es tracta del creuer Costa Favolosa de la companyia italiana Costa Cruise Lines, una companyia amb més de setanta anys d’experiència en el sector creuerístic. Tot i haver arribat el dijous el vaixell inicia la seva operativa el divendres 7 d’octubre i es preveu que estigui a port fins les 18:00h del divendres. L’escala amb procedència del port de Savona i amb destinació Marsella, ha atracat al Dic de Llevant i farà un embarcament al Port de Tarragona. El creuer es va inaugurar l’any 2010 i té una capacitat màxima de fins a 3.800 passatgers, amb 290 m d’eslora i 35,52 m de mànega.

Jewel of the Seas

A les 6:00h del divendres 7 d’octubre el creuer Jewel of the Seas ha estat el segon en atracar al nou moll de Balears. És el primer cop que escala a Tarragona i, conseqüentment, s’ha celebrat la tradicional cerimònia d’intercanvi de mètopes. Per part del Port de Tarragona ha assistit Núria Obiols i, per part del vaixell, el capità Michael Rolf Lindberg. Es tracta d’un creuer de la companyia, fundada a Noruega amb seu a Florida, (EEUU), Royal Caribbean que navega les àrees del Carib i d’Europa. En aquest cas l’escala del Jewel of the Seas té origen Eivissa i destí a Siracusa (Itàlia). El vaixell va ser construït l’any 2004 i renovat l’any 2016 i té una capacitat per a 2.500 passatgers aproximadament. El creuer de 293 m d’eslora i 32 m de mànega romandrà al moll fins a les 17:00h i farà una operació total d’embarcament i desembarcament del passatge.

Artania

El tercer vaixell en arribar al Port Tarragona, concretament a les 8:00h del matí del divendres 7 d’octubre, ha estat el creuer sota el nom Artania que farà escala a Tarragona fins a les 18:00h de la tarda. El creuer, atracat al dic de Llevant, és un vaixell de la companyia alemanya Phoenix Reisen amb més de trenta anys d’experiència en el món creuerístic. Artania ve de Càdis i té Toulon com a destinació, compta una capacitat màxima de 1.188 passatgers amb 231m d’eslora i 32 m de mànega.

Tres creuers simultanis

L’operativa amb tres vaixells simultanis ha estat més fàcil des de l’entrada en funcionament del Moll de Balears. Una nova infraestructura, inaugurada el passat octubre 2021, dissenyada per millorar l’arribada i sortida de creuers a Tarragona. La millora també ve de la mà de l’equip de la nova empresa concessionària de la terminal, Global Ports, una de les empreses més importants del sector en gestió de terminals de creuers que opera a Tarragona des del mes de febrer passat.

La temporada de creuers aquest 2022 va començar a l’abril, concretament el dia 15 amb l’arribada del vaixell Azamara Quest. Des de llavors, en gairebé sis mesos, han atracat al moll de Balears un total de 24 creuers amb aproximadament 47.016 passatgers tant en trànsit com d’embarcament i desembarcament.

Previsió de creuers actualitzada a porttarragona.cat

Des del Port de Tarragona es poden consultar dades referents a les previsions d’arribada de creuers, així com la informació important per al passatge que embarqui o desembarqui al Port Tarragona.

L’espai també publica els detalls de les infraestructures com característiques del nou Moll de Balears, catàleg dels serveis i valoracions del sector turístic que ha fet escala a Port Tarragona.

Per tal de consultar aquestes i altres comunicacions es pot seguir l’enllaç https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/creuers

Redacció